Skal vi tro siste pressemelding fra en stor reiseaktør er millienials mer opptatt av å ta welfies enn selfies, og når de skal velge ferie lar de seg mest påvirke av fitfluencerne. Fra før vet vi at det blir stadig flere solivagante turister, også blant flashpackerne som stadig jakter memorgasmer. Bleisure er en annen trend. Felles for oss alle er at vi har fernweh, til tross for at vi av og til sverger til staycation.

I tilfelle du ikke henger helt med – her er ordlista til reisejungelspråket anno 2017:

Bleisure: 

Når du kombinerer jobb og ferie (business og pleasure), og altså utvider forretningsreisen med noen dagers sightseeing – eller bringer familien på jobbreise.

Fernweh:

Ifølge Huffington Post har dette ordet dukket opp som en erstatning til det (for) mye brukte «wanderlust». Ordet er tysk og oversettes til norsk som utferdstrang, eller reiselyst. Så når vi nå var i Bogota, booket vi oss selvfølgelig inn på Fernweh Hostel.

LES OGSÅ: SLIK SIKRER DU BOLIGEN NÅR DU ER BORTE

Fitfluencer:

Det er ikke lenger reisebyråenes kataloger som bestemmer hvor du får lyst til å reise, men influencers. De kjennetegnes av mange følgere i sosiale medier, som har lyst til å bli som dem. Fitfluencers er underarten som er spesielt opptatt av trening, også på reise.

Flashpacker:

Voksne reisende som har like mye eventyrlyst og vil ha like mye moro som da de reiste på backpacking, men som nå har mer penger – og dermed bor på gode hotell, spiser på restaurant og tar fly. Og pakker i koffert.

Memorgasm: 

Øyeblikket når du skjønner at det du opplever akkurat nå, vil du aldri oppleve igjen, og du tvinger deg til å ta vare på følelsen. Slik at du for alltid kan huske hvordan det var å se soloppgangen fra Kilimanjaro eller padle på Amazonas.

Solivagant: 

Også vi har i en tidligere utgave meldt at solo-reiser (altså å reise alene) er mer trendy enn noen gang. Men så fort som verden snurrer, er visst begrepet «solo traveler» ut – og solivagant inn. Betydningen er den samme, bare latinsk og mer fiffig.

Staycation: 

Begrepet kom for fullt med finanskrisen, men er noe vi alle burde gjøre mer av: Bruke ferien til å utforske eget nærområde. Du slipper utgifter til fly og hotell, men kan ha det like givende og moro for det.

Welfies: 

Selfie av trening, gjerne på ferie. Fitfluencernes spesialitiet.

LES OGSÅ: CRUISE FOR DUMMIES
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN