Det er ikke mange år siden charterselskapene sendte flere nordmenn til Tyrkia enn til Spania om sommeren.

I 2013 reiste så mange som 400 000 nordmenn på ferie til Tyrkia. Så begynte det å dale. Nedgangen startet smått for tre år siden, og skjøt virkelig fart før juli fjor.

Antalya er Tyrkias desidert mest populære feriedestinasjon. Foto: Torild Moland

Antalya er Tyrkias desidert mest populære feriedestinasjon. Neste sommer øker Tui chartertilbudet sitt med 25 prosent hit. Foto: Torild Moland

Men nå ser det ut som om en av nordmenns sommerfavoritter er på vei tilbake, og både Ving og Tui øker tilbudet til Tyrkia neste sommer, sistnevnte med 25 prosent.

LES OGSÅ: EVENTYRLIGE KAPPADOKIA

Luksus er populært

– Vi har sett at salget til Tyrkia har tatt seg opp i sommer, og vi har også sett en økende etterspørsel i både Sverige og Danmark, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsrådgiver for Tui.

Når det gjelder popularitet så er det luksushotellene, som Sensimar og Sensatori i Side, som topper listen sammen med familiehotellet Tui Family Life Pascha Bay i Alanya.

Luksus selger! Og i Tyrkia får du mye for pengene. Her fra TUI Sensatori Sorgun by Barut. Foto: Tui Nordic

Luksus selger! Og i Tyrkia får du mye for pengene. Her fra TUI Sensatori Sorgun by Barut. Foto: Tui Nordic

– Tyrkia er uslåelig hva det gjelder hotellkvalitet og pris. Og mange Tyrkia-kjennere som har valgt bort Tyrkia de seneste årene velger nå å komme tilbake, sier Aspengren.

115 prosent økning

Ving øker tilbudet til Tyrkia med 17 prosent neste sommer og salget har foreløpig gått veldig bra.

– Per nå har vi en økning på 115 prosent sammenlignet med samme tid i fjor, sier Tonje Løkaas Fossum, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving, og tror den store etterspørselen først og fremst har med at det ikke har vært noen spesielle hendelser i Tyrkia i sommer.

– I tillegg er Tyrkia et populært ferieland der du får mye for pengene. Gode bosteder til greie priser, god mat og drikke, lang og solsikker sesong og rimelig å feriere på selve reisemålet, sier Løkaas Fossum.

TURKISE TYRKIA

Nærmer seg

– Om Tyrkia er helt inne i varmen hos oss er vel litt usikkert, men det begynner å nærme seg, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Tyrkia ønsker turistene velkommen tilbake. Foto: Torild Moland

Tyrkia ønsker turistene velkommen tilbake. Foto: Torild Moland

– Mange reisende har forsøkt å erstatte Tyrkia med Bulgaria. Prisene på reiser er ganske like, men mange erfarer at reisemålene ikke kan sammenliknes. Jo lenger det er «stille» i Tyrkia dess mer vil etterspørselen øke. Flere charterselskaper har også varslet at de vil øke kapasiteten til Tyrkia neste sommer, sier hun.

FLERE SAKER FRA TYRKIA

Avventer

Det er fortsatt mange ledige plasser til Tyrkia, og forholdsvis gode priser på familiehotellene i og rundt Antalya. Foto: Torild Moland

Mange vender nå tilbake til familefavoritten Tyrkia, som har både gode priser og fine hotell. Foto: Torild Moland

Mens både Ving og Tui har valgt å beholde charterturer til Tyrkia på programmet sitt, så har Apollo valgt å fjerne landet helt fra programmet i sommeren som var, og de har ingen planer om å relansere pakkereiser til Tyrkia neste år.

– Interessen for Tyrkia er fortsatt kjølig og etterspørselen er veldig lav. Derfor blir det dessverre ingen charter fra Apollo dit neste sommer heller, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonsansvarlig i Apollo.

– Det som har skjedd med Tyrkia er jo veldig trist. Det er jo et flott reisemål med fantastiske strender, god mat og fine hoteller. Men nordmenn streber nå mer enn noen gang etter trygghet på ferie, og som et resultat av det har etterspørselen for reisemål rundt Middelhavet nærmest eksplodert hos oss de siste årene. Hellas og Kroatia når nye høyder, og ikke minst har reisemål som Bulgaria og Albania økt betraktelig, sier hun.

– Heldigvis ser vi jo at mye kan skje på kort tid i bransjen vår, så hva sommeren 2019 vil by på er nok for tidlig å spå. Men det er klart: Ser vi en økende etterspørsel til Tyrkia igjen, vil vi selvfølgelig gjøre det vi kan for å få reisemålet tilbake!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN