Opplevelsesreiser er en av de største reisetrendene for 2020, og stadig flere ønsker å gjøre noe mer på ferien enn å ligge langflat på solsenga.

Og et eventyr kan være så mangt, ifølge The Telegraph. Det handler om å ta fatt på noe uvanlig og vågalt, enten langt unna eller et sted i nærheten.

Hvalsafari med nye Brim Explorers hybridskip bør stå på opplevelseslisten din i år. Foto: Giovanni Cavallo

På sin liste over verdens 50 beste opplevelser har de inkludert alt fra fotturer og vannsport til aktiviteter som sykkelturer, motorsykkeltur og ekspedisjoner på firehjuling. De har også hatt fokus på bærekraftig reise og aktiviteter som passer for hele familien.

Med andre ord; her finnes et eventyr for alle!

LES OGSÅ: KROATIAS NYE FERIEFAVORITT

Stille hvalsafari

Også to norske opplevelser fant sin plass på listen, nemlig Brim Explorer og nordlysopplevelser på Svalbard.

Førstnevnte er et selskap som tilbyr hvalsafari med base i Tromsø. Det ble lansert i slutten av 2019, og har altså etter få måneder fått internasjonal anerkjennelse.

Brim Explorer har også fokus på å bruke lokale råvarer. Foto: Brim Explorer

Begrunnelsen er blant annet at Brim Explorer bruker en hybridbåt, der båten går på diesel, men skifter til strøm når de nærmer seg hvalene, slik at de går lydløst blant dyrene.

Selskapet får også skryt for sitt fokus på bærekraftig drift og bruk av lokale råvarer. Rett og slett et nytt nivå av arktisk zen, ifølge The Telegraph.

På listen kom også nordlysopplevelser på Svalbard, arrangert av det britiske reiseselskapet Best Served Scandinavia, der de trekker frem høydepunkt som hundesledeturer gjennom villmarken mens man jakter på nordlyset, besøker isbreer og grotter og hører historier om isbjørn rundt leirbålet.

The Telegraph har oppført nordlyssafari på Svalbard som en av verdens 50 beste opplevelser. Foto: iStock

Flere opplevelser

Brim Explorer og nordlysopplevelser er i godt selskap. På listen finner man også opplevelser som å følge i oppdageren Ferdinand Magellans fotspor i Argentina og Chile på en 16-dagers tur sammen med Martin Randall, sykkeltur gjennom det som spås å bli et av 2020’s mest trendy reisemål, Libanon, fatbike-tur på snø over Grønland med Swoop Arctic, øyhopping med seilbåt til karibiske St. Lucia og St. Vincent og Grenadinene med G Adventures og en 16-dagers tog– og fergetur gjennom «uoppdagede» Europa i Albania, Kosovo og Nord-Makedonia med Undiscovered Destinations.

Se hele listen fra Telegraph HER.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN