Med stengte grenser og et minimum av flyvninger, er verden blitt stadig mer kreativ i hvordan vi kan dele opplevelser. Men få har vært like kreative som Visit Færøyene!

Styr din egen avatar fra mobilen – litt som et dataspill. Foto: Remote Tourism

Med et nytt digitalt verktøy kan «reisende» bli med en lokal guide ut på tur via mobiltelefonen.

Konseptet er en festlig blanding av en livestream og et dataspill, filmet fra et kamera festet på hodet til guiden. Turen varer i minst en time, og alle som vil på tur må innfinne seg på det digitale møtestedet Remote Tourism før dagens tur begynner.

Deltagerne blir deretter med en lokal guide ut i naturen, og alle skal få tilmålte minutter til å «kontrollere» guiden i både retning og bevegelser. Ifølge promovideoen for det nye konseptet er det lagt opp til fjernstyring via piler på skjermen, hvor det også er en egen knapp som skal få guiden til å hoppe. Det skal være mulig å styre akkurat dit du selv ønsker, naturlig nok innenfor rimelighetens grenser.

De inviterer også på helikopterturer over det naturskjønne området nord i Atlanterhavet, kjent for dramatiske fjellformasjoner, mektige fosser og grønne sletter.

LES OGSÅ: DISSE COCKTAILENE GIR DEG EN SMAK AV VERDEN

Det er imidlertid tvilsomt om sofaturistene får muligheten til å kontrollere spakene i luften.

Færøyene er kjent for sin spektakulære natur, her fra bygda Gásadalur med sin ikoniske foss Vagar. Foto: iStock


Turistmyndighetene på Færøyene har også tidligere brukt digitale hjelpemidler i sin markedsføring av øyene.

I 2017 fikk fem av de 80 000 sauene som beiter her ute fastmontert et 360-graders kamera på ryggen for å lage «Sheep View». Året etter var Google på plass for å ta bilder på mer konvensjonelt vis til Google Street View.

Med Sheep View kan du også oppleve Færøyene fra sauens perspektiv! Foto: iStock

Færøyene har blitt et svært ettertraktet reisemål de siste årene, og over 100 000 turister – inkludert cruiseskippassasjerer på dagstur – var innom det lille øyriket i 2019.

LÆR Å LAGE TYRKISK BRØD HJEMME PÅ DITT EGET KJØKKEN

Turisme er derfor en svært viktig industri for befolkningen, som teller rett under 50 000. I sommer må de i likhet med verden for øvrig trolig ta til takke med digitale turister fra utlandet.

Men med turer på Remote Tourism kan det bli mange som blir med på tur likevel.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST NÅ!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN