Klar for litt kos? En,  to – klem et tre!

I skogen kan du klemme så mange du bare orker! Foto: Mari Bareksten

De mange ukene med fullstendig fravær av sosialisering og nærkontakt med venner og familie kan føles slitsomt. Fysisk kontakt er en viktig del av våre liv, og med både hilse- og klemmeforbud over den ganske verden er det mange som sliter med tunge sinn i disse dager.

Men det finnes en løsning. Dra til skogen!

På Island har innbyggerne blitt servert følgende råd:
– Fara út í skóg og knúsa tré!

Det er heldigvis langt mindre brutalt enn det kan høres ut som. «Knusa» er nemlig islandsk for «kose». 

En solid bamseklem med en trestamme fem minutter om dagen er visstnok den perfekte kur mot ensomhet.

– Det gir en herlig avslappende følelse. Og etterpå er du klar for en ny dag med nye utfordringer, sier Þór Þorfinnsson, skogvolter i Hallormsstaðurskogur, ifølge nettstedet ruv.is.

En vandring i skogen er godt for både kropp og sinn! Foto: Mari Bareksten

Da de første bosetterne etablerte seg på Island på 800-tallet, var store deler av øya dekket av bjørkeskog. Siden har det aller meste blitt hugd ned og brukt som brensel eller byggematerialer. Island er verdenskjent for sin barske natur og golde landskap, men de færreste assosierer øya med frodige skoger.

Hallormsstaðurskogur øst på øya er derfor en av de få stedene hvor det fortsatt er mulig å finne en solid trestamme.

Finn roen i nærmeste skog eller park. Foto: Mari Bareksten

– Når jeg legger kinnet inn til stammen kjenner jeg  varmen strømme fra treet og inn i meg. Det begynner i tærne, stiger oppover beina, gjennom brystet og så helt opp til hodet. Det føles godt å lukke øynene og klemme et tre, slår skogvokter Þór Þorfinnsson fast.

De siste ukene har skogvokterne i Hallormsstaður måket stier innover i skogen slik at trekosere kan opprettholde anbefalt avstand til andre mennesker.

Eller hva med å prøve ut den nye trenden skogsbading? Foto: Mari Bareksten

De har også publisert et bildegalleri på skogur.is med praktiske tips til trekos, og oppfordring til å dele emneknaggene #knusumtre eller #hugatree på sosiale medier.

Om du synes en trekos blir litt for overfladisk, kan kanskje den nye trenden skogsbading være noe for deg. Les mer her: Stress ned med skogsbading

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN