Klodens aller største byggverk har utvilsomt astronomiske proporsjoner, og har i det siste fått plass som turistattraksjon i den intergalaktiske verden. I regi av The China Guide inviteres turister til å utforske deler av den 900 mil lange muren – uten å gå så mye som en meter.

Den virtuelle reisen strekker seg over en knapp mil mellom Simatai og Jinshanling. Foto: Runar Larsen
LES OGSÅ: OPPDAG FÆRØYENE MED DIN EGEN AVATAR

Muren skulle beskytte kineserne mot angrep fra vest, etter at mongolene anført av Djengis Khan hadde erobret stadig større landmasser på 1200-tallet. Den fysiske barrieren ble ferdigstilt under Ming-dynastiet på begynnelsen av 1600-tallet etter nesten tre århundre med bygging. Etter lang tids forfall har deler av muren nesten blitt helt borte, men gjenoppbygging og bevaring gjør at mye er tilbake til fordums prakt.

Nå har reisebyrået The China Guide tilrettelagt for en digital vandring i beste Google Street View-stil i den mest populære og tilgjengelige delen av muren. Den virtuelle reisen strekker seg over en knapp mil mellom Simatai og Jinshanling. Om du har vært på dagstur til den UNESCO-vernede muren fra Beijing, gikk utflukten sannsynligvis hit.

OSLO HAR VÅKNET TIL LIVE IGJEN – DETTE HAR ÅPENT I HOVEDSTADEN

Kina var det første landet som fikk påvist tilfeller av Covid-19, og det har vært strenge inn- og utreiserestriksjoner helt siden januar. Men takket være digitale opplevelser finnes det muligheter for den som drømmer om å reise til «Midtens rike» i sommer.

I tillegg til vandring langs muren er det verdt å sjekke ut virtuell rafting på Yangtze-elva, og omvisninger i Beijings gamleby.

Sjekk også 360-gradersvideoene til Airpano.com. Her er det mye fin inspirasjon for rastløse sofasurfere.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST NÅ!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN