Kjersti Buaas (38), snowboarder. Aktuell som deltager i «Mesternes mester» på NRK.

Kjersti Buaas er tidligere snowboarder, og elsker Lofotens natur. Foto: Foto: @bprsnt / Chanelle Sladics

Idyll

– For noen år tilbake møtte jeg tilfeldigvis på Maren Eek Bistrup, eier av Northern Alpine Guides & Lofoten Ski Lodge, som inviterte meg opp til lodgen som ligger i vakre Kabelvåg. 

Et par måneder senere var jeg innlosjert i en av de sjarmerende, tradisjonelle, røde rorbuene, man så ofte forbinder med Lofoten.

Ute var det snøstorm, og det var duket for backcountry-opplevelser i fersk puddersnø. Dette var starten på min Lofoten-forelskelse.

De fleste toppene i Lofoten er på 700-1000 meter, så man rekker fint å gå i rolig tempo opp, og nyte utsikten og lunsj og kakao på toppen. Man kan også gå raskere og rekke flere turer på en dag.

Er det klarvær (som det ofte er) har man toppturer med 360 graders utsikt over Lofoten-øyene, som stiger så majestetisk opp fra havet. Jeg elsker kontrasten. Blått hav mot hvite fjelltopper.

Jeg liker meg spesielt godt i Lofoten fra april og utover i mai, og så lenge snøen holder, blir det lange, lyse dager hvor det faktisk er mulig å gå en topptur og surfe på samme dag! Se bl. a. Lofoten Surfsenter på Unstad-stranda på Vestvågøy.

I Vestvågøy kommune finner du flere kjente steder, som Uttakleiv og Haukland-stranda. En 40-minutters fottur opp, gir deg utsikt over kritthvite strender. Helt rått! En lengre, mer krevende tur, er den 5-6 timers (totalt) turen opp Himmeltind. Dette er øyas høyeste fjelltopp, på 931 moh. Turen går på ikke merket, delvis sti, og utsikten er helt rå!

Vær smart og bruk guider som er sertifiserte når du går på topptur. Det er ingen spøk og vær og vind kan fort snu.

På vakre Sakrisøy bør du ta turen til Anitas sjømat som serverer helt fantastiske, hjemmelagde fiskeburgere. Sakrisøy rorbuer er stedet å overnatte, og ellers kan man ta en titt på dukkemuseet og antikvitetsbutikken eller leie SUP eller kajakk hos Reine Adventures eller Lofoten Activity Center.

Er du på Moskenes-øya i april/mai, bør du ta turen innom Elijazzen, en populær «boutique festival», eller bli med oss på damecamp i Lofoten i april, der vi kan love en helt unik opplevelse, på ett av verdens vakreste steder, med bla. snowboard/ski, meditasjon og yoga på programmet.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN