Lena Bae (45) fra Stjørdal dro på ryggsekkferie i Asia sammen med datteren Thea (10). 

Lena Bae (45) fra Stjørdal dro på ryggsekkferie i Asia sammen med datteren Thea (10). Foto: Lena Bae

45-åringen fra Stjørdal husker godt første gangen hun reiste rundt på loffen i Sørøst-Asia.

– Jeg elsket livet som backpacker da jeg var på en lignende reise i 2002-2003. Den gang tenkte jeg: «Dersom jeg en gang får barn, skal jeg ta med barnet på en slik reise», sier Lena.

Thea (10) er nå hennes trofaste reisefølge rundt omkring i Asia, og mor og datter var nylig i Kambodsja hvor de lot seg imponere av tempelbyene i Angkor.

Duoen har alltid hatt mye reiselyst, og har fra før gode reiseminner fra både Australia, Thailand, Sri Lanka og Bali. I høst søkte hun permisjon fra jobben hjemme i Stjørdal og tok med datteren på en lengre reise for å følge drømmen om å vise henne verden.

– Vi startet i Thailand, og har vært i både Myanmar, Vietnam, Filippinene, Taiwan og Laos og Kambodsja, forteller Lena.

Rundreiser i Sørøst-Asia handler om både menneskemøter og vakre landskap. Her fra Myanmar. Foto: Lena Bae

Selv om det er både enkelt og rimelig å reise rundt i Asia, har det også vært en del utfordringer underveis.

– Jeg fikk denguefeber i Myanmar, og den slo ut i Vietnam. Der havnet jeg på sykehus i to dager, men jeg følte meg aldri utrygg, og Thea ble også godt tatt vare på, forteller hun.

Også en 10-åring kan sette pris på livet som backpacker og spennende menneskemøter! Foto: Lena Bae

Mange som har reist rundt i Asia med sekken på ryggen forteller at møter med andre reisende er noe av det som gjør opplevelsen så spennende. For Lena og Thea er det intet unntak.

– Vi har blitt kjent med utrolig mange koselige folk fra hele verden, sier Lena – og legger til at alder ikke er noen hindring for spennende aktiviteter. Høydepunktet så langt er firedagers motorsykkeltur på øde landeveier nord i Vietnam sammen med 30 andre backpackere.

– Myanmar var en annen  «høydare». Jeg elsket Bagan, og ikke minst fotturen til Inle-sjøen. Men også besøk på barnehjem var en spesiell og vakker opplevelse, sier backpackermammaen. 

De skal etter hvert fortsette til Malaysia, før ferden går helt til Australia hvor planen er å reise rundt i tre måneder før hjemreisen – deriblant en liten måned i bobil sammen med venner fra Norge.

TILBAKE TIL DEN STORE REISEN
TILBAKE HOVEDSIDEN