Thailand har noen av verdens vakreste strender og beste badeliv. Men det er det kulinariske tilbudet som er den beste grunnen til å legge ferien til Smilets land.

I Thailand er ikke gatemat en trend. Det er en stolt tradisjon, og ypperlig eksempel på at det enkle ofte er det beste. Foto: Runar Larsen

Uttrykket «When in Rome, do as the Romans» er blitt en metafor for å følge de lokale skikkene uansett hvor i verden du reiser. Det gjelder også innenfor den kulinariske verdenen: Er du i Thailand, skal du spise thaimat.

LES OGSÅ: BANGKOKS BESTE TAKTERRASSER
Den aller beste inngangsporten til landets kulinariske tilbud finner du i hovedstaden Bangkok. Foto: Mari Bareksten

Surt, søtt, salt og sterkt. Thailand er et eldorado for gastronomer. Det syder, freser og koker på hvert gatehjørne. Hvitløk, chili, ingefær og sitrus skaper en symfoni av dufter på øde strender så vel som i urbane sentrum.

Thailand er et eldorado for gastronomer! Foto: Mari Bareksten

Nå som vi ikke kan reise på en stund kan man derimot reise i sitt eget hjem ved å lage deilige thailandske retter i eget kjøkken, blant annet verdens beste rett.

Massaman Curry er kåret til verdens beste rett! Foto: Mari Bareksten

CNN Travel har kåret verdens 50 beste matretter siden 2017 og i år er det den balanserte Massaman Curryen som topper listen, en rik og mild curry med masse deilige krydder og løk, potet og nøtter. Også andre thailandske retter er å finne på listen; Tom Yum med reker på åttende plass og papayasalat på plass 46. 

FLERE SAKER FRA THAILAND

Sunt og smakfullt, men også relativt enkelt. Dermed blir hverdagsmat til festmåltid og en liten reise i smaker også vel hjemme i Norge.

SE HELE TOPP 50-LISTEN HER

HER ER TOPP 10:

1. Massaman curry, Thailand

2. Pizza fra Napoli, Italia

3. Sjokoade, Mexico

4. Sushi, Japan

5. Pekingand, China

6. Hamburger, Germany

7. Penang assam laksa, Malaysia

8. Tom yum goong, Thailand

9. Iskrem, global

10. Kylling muamba, Gabon

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ VAGABOND REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN