Erika Svenske byr på gode innsidertips fra Gøteborg. Foto: Ray Leigh

JUL I GØTEBORG

Fra og med 29. november er det jul i Gøteborg. Da tennes julelysene langs gater og torg, og et teppe av julestemning legger seg over byen. Ved Kungsportsplatsen kan man overvære Det Syngende Juletreet hvor ulike kor (oppstilt som et tre) byr på ulike julekonserter hver dag frem til jul. Liseberg byr blant annet på millioner av julelys, markedsboder, Middelalderby og et møte med selveste Nissefar. På Restaurang Sjömagasinet nede ved Göta Älv serverer de klassisk julbord, som er et must å smake på! Kombiner gjerne med en gåtur gjennom Klippans Kulturreservat og gå ned til vannet og ut til Röda Sten, som er en arena for moderne kunst. Er man ute etter et klassisk julemarked i slottsmiljø bør man ta turen til Gunnebo Slott och trädgårdar, der det bys på genuin julestemning, varm gløgg og pepperkaker.

LES OGSÅ: KUNSTBYEN AMSTERDAM

Gatelangs i Gøteborg. Foto: Göran Assner

SHOPPING

Julemarked er perfekt for å finne de fineste julegavene. Foto: Gbgco

I bydelen Inom Vallgraven, og områdene rundt Magasinsgatan, Södra Larmgatan og Vallgatan, finner man det meste innen juleshopping. På Magasinsgatan ligger den lille, koselige butikken GOS som har fine bæreseler og bæresjal for blivende foreldre. I samme gate ligger den svenske møbel- og designbutikken Norrgavel. Mellom Södra Larmgatan og Vallgatan gjemmer Victoriapassagen seg, med en rekke små perler, som blant annet Flickorna Kanold, som har de beste håndlagde sjokoladepralinene. I samme passasje ligger Rum för Papper, en slags bokhandel med de fineste julekortene og gavepapiret. Rett utenfor Inom Vallgraven ligger bydelen Vasastan med Aschebergsgatan, hvor du blant annet finner Silversmedja Anette & Marie med unike sølvsmykker, for den som satser på små pakker under treet.

LES OGSÅ: JUL I LONDON

Buffeten på Restaurang Sjömagasinet bugner av gode matretter. Foto: Frida Winter

Sild er en svensk klassiker! Foto: Niklas Bernstone

MAT OG DRIKKE

Hva med å innlede julegave-shoppingen med en real brunsj på Radisson Blu Riverside Hotel? Om man er ute etter en rask lunsj kan man se til nyåpnede Jimmy and Joan’s New York på Teatergatan, der de serverer ferske bagels, test The Classic! Byens beste suppekjøkken Roots Soppkök finner du i kjelleren til Stadsbiblioteket oppe ved Götaplatsen. To trapper opp ligger Roots café som byr på ekstremt gode kardemomme-mazariner. Byens beste kaffe og lussekatter i desember finner du på en av de seks kaféene som drives under navnet daMatteo. Kvelden kan avsluttes med et glass bobler på Champagnebaren.

RING JULEN INN I TALLINN

Den syngende granen. Foto: Frida Winter

OVERNATTING

Bo enkelt og sentralt på STF Hotell och Vandrarhem Göteborg City nær sentralstasjonen, dobbeltrom fra ca. kr 1150 inkl. frokost. Det La Belle Epoque-inspirerte hotellet Dorsia er flott og unikt og en av byens beste perler, dobbeltrom fra ca. kr 2400.

Bo fint på Dorsia Hotell! Foto: Dorsia Hotell

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN