MARS – Møte med Gud i India

 Det religiøse ritualet theyyam er en årlig begivenhet i Kerala lengst sør i India, og finner som regel sted mellom februar og april. Ikke en stor fest, men en feiring med lokale varianter – alltid fargerikt og unikt hvor en theyyam-artist går inn i en slags transe, og lar Gud overta kroppen sin. Dermed kan den helligste snakke med lokalbefolkningen, som på sin side ofrer for eksempel penger, olje og kokosnøtter for å bli velsignet. Ikke et show, men et spennende innblikk i lokal kultur.

MER INFO:
Sjekk theyyamcalendar.com for arrangement, og be en lokal turarrangør om hjelp for å finne et egnet sted.

Foto: Runar Larsen

APRIL – Songkran i Thailand

Nyttårsfeiringen i Thailand var i utgangspunktet en rolig feiring med familiemiddag og besøk til templer. Den historiske tradisjonen med å velsigne hverandre med en skvett vann har imidlertid utartet seg litt over tid. I «Smilets land» har Songkran blitt til en enorm vannkrig. Da stenges gater for biltrafikk, og i tre dager til ende møter lokale så vel som turister opp med vanngevær og bøtter med mål om å skape mest mulig søl. Uskyldig moro, men styr unna om du har vannskrekk – og ta med skift.   

MER INFO:
Nyttårsfeiringen Songkran feires fra 13. -15. april hvert år, og er spesielt gøy i Bangkok og Chiang Mai.

Foto: Mari Bareksten

MAI – Highland Games i Skottland

Tøffe karer i kilt kaster staurer og konkurrerer i tautrekking, steinbæring og kulestøt til lyden av sekkepiper i det skotske høylandet. Stort sett mer tradisjonelt får du det ikke i Skottland, og The Highland Games er på mange måter en feiring av både kultur og tradisjoner. Det arrangeres også store opptog med musikere og danseforestillinger, og de familievennlige lekene byr alltid på godt med mat og drikke. Lei deg en kilt og bli med i moroa du også. Kanskje finner du en ny idrettsøvelse som passer deg?

MER INFO:
Høylandslekene arrangeres flere steder i Skottland fra mai til september.  Les mer: visitscotland.com

Foto: Visit Scotland
LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN