Rutetilbudet fra norske flyplasser er i ferd med å ta seg opp. Nå kan du fly til over 50 reisemål i utlandet.

15. juli kommer en liste over hvilke land vi kan reise til.

Den siste uka har det gått over 500 passasjerfly fra Norge til utenlandske flyplasser. Dette er fortsatt bare noen få prosent sammenlignet med en vanlig sommeruke, men utviklingen er positiv.

Flyselskapene har i likhet med reisebransjen for øvrig hatt tunge tider. Nå ser det endelig ut at situasjonen er i ferd med å bedre seg. Selv om regler og restriksjoner kan føre til endringer, har både SAS og Norwegian lansert et stort utvalg reisemål i juli og august. De fleste rutene går til Europa, men SAS har også langdistanseruter til USA.

Regjeringen har allerede gitt signal om at store deler av Europa vil åpne opp fra 15. juli, og kommer med en liste over hvilke land som er innenfor regelverket 10. juli.

SE HVOR DU KAN REISE NÅ

Rutetilbudet endrer seg omtrent daglig, og basert på listen over gjennomførte flyvninger fra Oslo Lufthavn er det en del kansellering av utenlandsruter. Denne listen er derfor veiledende, men en god pekepinn på hva som er i vente:

SAS har følgende rutetilbud til utlandet fra Oslo i juli og august:

Algarve-Faro (Portugal), Alicante, Malaga, Mallorca, Gran Canaria, Barcelona (Spania), Amsterdam (Nederland), Antalya (Tyrkia), Beograd (Serbia), Frankfurt, Berlin og Hamburg, Dusseldorf, München, (Tyskland), Zürich (Sveits), London Heathrow, Manchester (England), Dublin (Irland), København, Billund (Danmark), Budapest (Ungarn), Split, Dubrovnik (Kroatia), Edinburgh (Skottland), Krakow, Gdansk (Polen), (Spania), Helsinki (Finland), Kreta (Hellas), London (England), Nice, Paris (Frankrike), Vilnius, Palanga/Klaipeda (Litauen), Praha (Tsjekkia), Pristina (Kosovo), Reykjavik (Island), Riga (Latvia), Stockholm (Sverige), Tallinn (Estland).

Strand Algarve Portugal
Snart kan du ligge på en strand i Algarve, Portugal. Foto: Runar Larsen
LES OGSÅ OM ALGARVES BESTE STRENDER

Norwegian har følgende rutetilbud fra Oslo ut av landet i sommer:

Gdansk (Polen), Helsinki (Finland), Reykjavik (Island), Roma, Milano (Italia), Nice (Frankrike), Split (Kroatia), Athen (Hellas), München, Frankfurt, Düsseldorf, Stuttgart, Hamburg (Tyskland), Brussel (Belgia), Aberdeen (Skottland), Amsterdam (Nederland), Vilnius (Litauen), Alicante, Malaga, Mallorca, Gran Canaria, Barcelona (Spania), New York, Chicago, San Francisco (USA).

Apollo og TUI flyr i første omgang charter fra Oslo til Kreta og Rhodos i Hellas.

Heraklion på Kreta.
Hovedstaden Heraklion på Kreta.
LES OGSÅ 10 PÅ TOPP KRETA

Flere utenlandske flyselskap har også gjenopptatt sine flyvninger fra Oslo den siste tiden. De følgende avgangene er den ferskeste oversikten over avganger fra Oslo Lufthavn Avinor selv har – men her forandres rutekartet omtrent fra dag til dag.
– Ta forbehold om at dette er et øyeblikksbilde som ikke nødvendigvis er fullstendig og at endringer helt sikkert kommer, påpeker pressevakt Nora Hoberg Prestaasen i Avinor.

Turkish Airlines flyr til Istanbul (Tyrkia) tre dager i uken, med oppstart i midten av juli.
Air Baltic flyr til Riga (Latvia), Tallinn (Estland), Vilnius (Litauen).
Air France flyr til Paris.
Air Serbia skal etter planen fly til Beograd (Serbia) fra 16. juli.
Blue Air planlegger oppstart av sin rute til Bucuresti (Romania) 18. juli.
Ethiopian Airlines har rute til Addis Abeba (Etiopia).
Finnair flyr til Helsinki (Finland).
KLM flyr til Amsterdam (Nederland).
LOT flyr til Warszawa (Polen).
Qatar flyr til Doha (Qatar).
SunExpress flyr til Izmir og Konya (Tyrkia).
Swiss flyr til Zurch (Sveits).
Wizzair flyr til Bucuresti (Romania), Budapest (Ungarn), Gdansk, Krakow (Polen) og Wien (Østerrike).

Basseng og spa område
Velvære i Tallinn til gode priser er aldri feil. Her ved Tallink City Hotel. Foto: Mari Bareksten
LES OGSÅ BALTISK DUELL

Øvrige flyplasser med utenlandstrafikk:

Torp Sandefjord:
Wizzair er i gang med til Bucuresti (Romania), Vilnius (Litauen), Riga (Latvia) , Gdansk, Katowice, Warszawa, Wroclaw, Poznan, Szczecin og Lublin (Polen).

Grotte i Romania
Romania byr på flotte naturopplevelser og landsbyliv så vel som storbyliv Bucuresti. Foto: Runar Larsen

Samme flyselskap skal etter planen fly til Skopje (Nord-Makedonia) fra begynnelsen av juli, og lanserer ny rute til Beograd (Serbia) 18. juli.

Ryanair flyr til Krakow, Gdansk (Polen), Malaga og Alicante (Spania), og planlegger oppstart av flyvninger til London, Manchester (England) og Bergamo (Italia) tidlig i juli.

KLM satser på å gjenoppta sin rute fra Torp til Amsterdam i august.

Fra Trondheim flyr SAS flyr til København. KLM flyr til Amsterdam. Wizzair skal ifølge ruteplanen fly til Krakow og Gdansk.

Fra Stavanger flyr SAS til København og Aberdeen. Wizzair skal ifølge ruteplanen fly til Kaunas (Litauen), Katowice og Gdansk.

Fra Bergen flyr Widerøe til Aberdeen. Wizzair flyr til Krakow. AirFrance flyr til Paris. Wizzair flyr ifølge ruteplanen til Kaunas og Warszawa.

Gate i Montmartre
Nyt en croissant på tur i Montmartre med utsikt til Sacre Coeur. Foto: istock
DETTE MÅ DU TENKE PÅ FØR AVREISE

Det er verdt å merke seg at en flyrute ikke betyr at det er grønt lys for å reise på ferie til det aktuelle reisemålet. Det er også stor forskjell på hva som er tillatt og hva som anbefales.

Praksis om for eksempel karantene ved ankomst varierer fra land til land og avhengig av hvor du har vært den siste tiden, så det er essensielt å holde seg oppdatert på gjeldende regelverk. Sjekk også med ditt forsikringsselskap om hvorvidt den ekstraordinære situasjonen rundt omkring i verden påvirker dine rettigheter ved ulykker/sykdom.

LES MER OM REISEFORSIKRING
LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN