Det er både eventyrlyst, spenning og veldedighet som står i fokus når drammenseren Ole Petter Storholt kjører til Afrika for å auksjonere bort bilen sin i løpet «Dust and Diesel».

LES OGSÅ: HALVE JORDA RUNDT

– Du må være litt over gjennomsnittet interessert i bilkjøring, men ellers er dette en tur som passer for mange, sier 42-åringen.

Billøpet «Dust and diesel» går fra Spania til Afrika, gjennom Marokko og inn i Mauritania. Foto: Ole Petter Storholt

Rett før jul satte han og familien ut på nok en tur fra Hurum, gjennom hele Europa, med båt over Middelhavet, Marokko på langs – og til slutt inn i Sahara-ørkenen på fire hjul.

LES OGSÅ: FRA CAPE TIL KAPP

Hovedformålet med arrangementet, som arrangeres av tyske ildsjeler, er at bilene skal selges ved veis ende. Pengene går til inntekt for et barnehjem i Mauritania, men før en handel skal bli aktuell må bilen altså nå fram til målet. Mye kan gå galt på ferden – som går over 800 mil på veier av høyst ujevn kvalitet.

Kjørte Marokko på langs. Foto: Ole Petter Storholt

Dette er ikke et førstemann til mål-rally, men med dagsetapper på opp mot 50 mil blir det mye tid bak rattet. Deltagerne starter sammen hver morgen, og om kvelden møtes de igjen på en forhåndsbestemt campingplass.

LES OGSÅ: FLERE SAKER FRA MAROKKO 

Mye kan gå galt på ferden, som går over 800 mil på veier av høyst ujevn kvalitet. Foto: Ole Petter Storholt

– Dette er en flott ferieform for oss. Det koster ikke mer enn en vanlig sydenferie, og dessuten er det for en god sak, sier Afrika-fareren fra Buskerud.

LES OGSÅ: 10 PÅ TOPP MAROKKO 

Selve salget av bilen gjennomføres i Nouadhibou, men kjøretøyene leveres etter avtale i en by lengst sør i Mauritania. Herfra tar de billøse sjåførene taxi eller kollektivtransport innover i Senegal, før det blir hjemreise med fly.

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN