Malin (26) og Tom Lindal-Tønnesen (27) jobber som lærere i Lindesnes. De reiste i Tanzania i tre måneder, hvor de blant annet jobbet som frivillige ved en skole.

Malin (26) og Tom Lindal-Tønnesen (27) jobber som lærere i Lindesnes. De reiste i Tanzania i tre måneder, hvor de blant annet jobbet som frivillige ved en skole. Foto: Malin og Tom Lindal-Tønnesen

De hadde vært på flere reiser i Tanzania, men ønsket begge å tilbringe mer tid i det østafrikanske landet – og samtidig bidra med noe litt ekstra.

– Vi startet tidlig med å samle inn penger for å finansere byggingen av ny lekeplass og kjøkken på skolen vi skulle jobbe for. På grunn av min tantes plutselige bortgang, en dame som brukte store deler av sitt liv som journalist i Afrika, ble det gitt mange bidrag i hennes navn. Vi endte derfor opp med å få inn over 80 000 kroner, forklarer Malin – som dermed hadde det økonomiske på plass allerede før avreise.

Engasjementet for både reising og bistand begynte for alvor da paret gikk et år på folkehøgskole etter videregående. Etter endt fem års studier ville de gjøre noe annerledes før de gikk inn i yrkeskarrieren for fullt. 

– Vi er begge lærere, og glad i å møte nye kulturer, derfor ble det naturlig å se oss inn mot barn og unge. Afrika er et spesielt kontinent på så mange måter, og det var ikke tilfeldig at det ble Tanzania. Menneskene er unike og vennlige, og måten å leve på, i møte med den fantastiske naturen, gjør det til et perfekt reisemål, beskriver Malin.

Fornøyde med ny lekeplass. Foto: Malin og Tom Lindal-Tønnesen

Gjennom en norsk bekjent i Tanzania kom de i kontakt med et dansk misjonærpar, og plutselig hadde de et eget gjestehus i Arusha til disposisjon. 

Malin og Tom fikk også tid til å utforske Tanzanias vakre natur. Foto: Malin og Tom Lindal-Tønnesen

Ekteparet brukte innsamlede midler til å bygge et kjøkken og en lekeplass på en skole i utkanten av storbyen nord i landet, men fikk også mye tid til å utforske Tanzania for øvrig. Det ble alt fra fjellvandring til besøk i masailand, safari og overnatting i telt ved foten av Kilimanjaro, og deilige og eksotiske soldager i Dar Es Salaam og Zanzibar. 

–  Oppholdet ga oss enormt mye. Det var spesielt sterkt å oppleve den gleden og takknemligheten barna og de ansatte på skolen viste oss. Tanzania er et fantastisk land med svært mye å by på. Naturen og nasjonalparkene gir magiske opplevelser. Vi levde dessuten som de lokale, og har fått venner for livet – som vi gjerne besøker igjen, sier Malin.

TILBAKE TIL DEN STORE REISEN
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN