Silje Sveigenes (38) fra Flekkefjord har tatt med familien til Rarotonga i Stillehavet på flere lengre opphold.

Silje Sveigenes (38) fra Flekkefjord har tatt med familien til Rarotonga i Stillehavet på flere lengre opphold. Foto: Silje Sveigenes

For firebarnsmoren fra Flekkefjord gikk drømmen i opplevelse allerede da hun fikk oppleve Cook-øyene sør i Stillehavet sammen med familien i 2010. 

– Vi giftet oss på en strand på Rarotonga, og vips så hadde øya stjålet våre hjerter. Vi måtte tilbake, sier 38-åringen. 

Fire år senere var de igjen på plass i sydhavsparadiset, denne gangen for et lengre opphold – med et fjerde barn i reisefølget.

– Dermed kunne vi utnytte foreldrepermisjonen til å bo på Rarotonga i tre måneder. Barna var da ett, fire, åtte og elleve år. Siden vi ønsket å oppleve hverdagslivet på Rarotonga gikk 11-åringen på lokal skole og de to yngste barna i barnehage sammen med pappaen sin. Åtteåringen og jeg hadde hjemmeskole. Samtidig fikk vi god innsikt i kulturen og ble lettere kjent med folk, beskriver Silje. 

I 2017 dro de tilbake på øya, men «bare» i fem uker.

Herlig badevann så langt øyet kan se. Foto: Silje Sveigenes

– Nå som eldstejenta går på videregående er det dessverre mye verre å få til eventyrreisene jeg drømmer om. Jeg er så glad for at vi utnyttet mulighetene foreldrepermisjonene har gitt oss. Opplevelsene har skapt et spesielt bånd i familien. Det er også en god følelse å sette seg et sparemål, nå det – og kunne legge ut på en drømmereise, sier Silje – som understreker at harde prioriteringer må til for å lykkes. 

Mellomlanding i USA på vei hjem etter tre måneder på Rarotonga. Foto: Silje Sveigenes

Hun får ofte spørsmål om hvordan de har råd til å reise så mye som vi gjør.

Det er ingen tvil om at Rarotonga er badeløvenes paradis. Foto: Silje Sveigenes

– Vi har gjennomsnittlig betalte jobber og det koster sitt med fem barn. Vi nedprioriterer mye annet, som interiør, restaurantbesøk og uteliv. Vi er også prisbevisste på innkjøp av mat og klær, bemerker hun – og legger til at reiser også er en investering i framtiden.

– Opplevelsene vi hadde knytter oss sammen som familie. Vi er takknemlige for at vi fikk gjennomført denne reisen, og kan anbefale andre som drømmer om noe lignende å gjøre det, sier Silje som har lyst på nye turer til Stillehavet.

– En ny tur jorda rundt med et lengre opphold på Rarotonga er den ultimate drømmen.

TILBAKE TIL DEN STORE REISEN
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN