Det går mot en ny sommer hvor de fleste av oss skal feriere hjemme i Norge. Men hvor i landet drømmer vi om å reise? Ifølge Visit Norway er det fortsatt vakkert og eventyrlig kystlandskap som lokker.

Fersk statistikk basert på søketrafikk fra Google og sidevisninger på VisitNorway.no viser at Lofoten troner øverst på listen, tett fulgt av Helgeland og Kystriksveien.

Lofoten troner øverst på listen. Foto: Runar Larsen

Drømmen om Lofoten

Selv om Nord-Norge er mye mer enn Lofoten, er det likevel denne regionen som vekker reiselysten i størst grad. Det er lett å forstå: Lofoten har spektakulære natur, med vakre strender og bratte fjell. I tillegg til å være et eldorado for naturentusiaster, byr øygruppen også på god mat, kultur og ekte fiskevær.

Et eldorado for padling, fjellturer og vakre naturopplevelser. Foto: Mari Bareksten

Christine Baglo, ansvarlig redaktør for VisitNorway.com, mener media har hatt en sterk påvirkning på Lofotens økning i popularitet.

– Lofoten er et reisemål som har fått mye oppmerksomhet de siste årene, både i vanlige medier og på sosiale medier. Dette har nok gjort at mange nordmenn har en drøm om å besøke øyriket, sier Baglo.

LES OGSÅ: NORGES 14 BÆREKRAFTIGE REISEMÅL

Nye favoritter

Men stadig flere innser også at det er gode alternativer til turistfavoritten nord i Nordland.

Helgelandskysten, også kjent som Kystriksveien, er kåret til en av verdens vakreste kjøreturer. Foto: Ronny Frimann

Helgelandskysten har blitt omtalt som «det nye Lofoten», og regionen hvor Kystriksveien strekker seg gjennom et naturparadis med tusenvis av øyer, hvite strender og fantastiske attraksjoner som De syv søstre og Torghatten, øker stadig i popularitet.

– Vi ser generelt en stigende interesse for Nord-Norge, spesielt for Helgelandskysten og også for Bodø-området, en by som har vært i en rivende utvikling de siste årene, forteller Baglo – som også trekker fram Åndalsnes i Møre og Romsdal som et godt ferievalg. 

LES OGSÅ: HERLIGE HELGELAND

I Kompani Lauritzens fotspor

– I Romsdalen og Åndalsnes er det også kommet masse spennende attraksjoner. Romsdalseggen er blitt en ikontur på linje med Besseggen, de har åpnet klatre og opplevelsessenteret Tindesenteret, de har fått en tøff via ferrata og nå i mai åpner Romsdalsgondolen. I fjor fikk de nok også litt drahjelp av de flotte scenene i Tv-hiten Kompani Lauritzen, som tok plass her. Dette har nok bidratt til å sette mer fokus totalt på Møre- og Romsdal som et mekka for naturaktiviteter, forteller Baglo.

– Romsdalseggen er blitt en ikontur på linje med Besseggen. Foto: Torild Moland

Storbylivet

Men norgesferie handler ikke bare om fjord og fjell. Listen til Visit Norway viser også at storbyferie er i skuddet. Med nye attraksjoner, bydeler og stort utvalg av aktiviteter for store og små, er det ingen overraskelse at hovedstaden havner høyt opp på listen.

LES OGSÅ: BADSTUEBOOM
Badstuebonanza i Oslofjorden. Foto: Mari Bareksten

– Oslo er jo blitt en av Europas mest dynamiske hovedsteder, og har vært i en enorm utvikling. De siste årene har det åpnet mange nye, store attraksjoner, som Operaen, Skulpturparken på Ekeberg, Havnepromenaden og flere nye, stilige bydeler. Det er jo alltid noe nytt å se og oppleve! I år åpner jo også det nye Munch-museet, og til neste år Nasjonalgalleriet.

LES OGSÅ: 10 PÅ TOPP GRØNNE OSLO

Kortreist

De fleste nordmenn vil trolig planlegge en norgesferie i år også, ifølge Norsk koronamonitor fra Opinion.

Christine Baglo i Visit Norway tror mange gleder seg til å utforske både nye favoritter og kjente reisemål i sommer – noe som kan gi rift om plassene.

Det ser vi jo også på webtrafikken den siste tiden. Så bestill gjerne overnatting så fort du kan, om du vil til noen av disse stedene i juli, er tipset fra norgesferieeksperten.

Best besøkte destinasjonssider på VisitNorway.no:

1. Lofoten 

2. Helgeland og Kystriksveien 

3. Oslo 

4. Nordvest-Kristiansund/Molde/Åndalsnes 

5. Ålesund-Sunnmøre 

6. Ryfylke-Lysefjorden 

7. Stavangerregionen 

8. Hardangerfjorden 

9. Sognefjorden 

10. Hallingdal 

Kilder: visitnorway.no

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ VAGABOND REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN