Det er Tom Wright, arkitekten bak Dubais ikoniske Burj Al Arab, som har designet skipets utvendige karakter. Lugarene har den anerkjente interiørdesigneren Kelly Hoppen stått for.

Verken Wright eller Hoppen har vært involvert i skip tidligere, noe som var grunnen til at akkurat de ble valgt. De kunne nemlig tenke nytt.

LES OGSÅ: 15 EVENTYRLIGE CRUISE

På kanten

Og dette er kanskje grunnen til at cruiseskipet, som vil seile sin jomfrutur 16.desember 2018, gir assosiasjoner til en design riktig toppleilighet i New York eller ett boutique – eller designhotell, snarere enn et cruiseskip.

1489363531_Magic-Carpet-Day-29-HR_illustrasjon Celebrity Cruises

Nærhet til havet er viktig i den nye Edge-klassen. Illustrasjon: Celebrity Cruises

Det er også tenkt nytt på dekk.

– På de fleste cruiseskip vender solstolene inn mot bassenget, her vil solstolene vende ut mot havet, og det vil hete Resort Deck og ikke Pool Deck, sier president og administrerende direktør for Celebrity Cruises, Lisa Lutoff-Perlo.

c

Rekkverk av glass, gjør at gjestene kommer nærmere havet. Foto: Mari Bareksten

PAKKETIPS TIL CRUISEFERIEN

Rekkverk i glass vil gi gjestene god utsikt, og bringe havet og destinasjonene nærmere gjesten.

Jomfrutur

Celebrity Edge, det første skipet i Edge-klassen skal ha sin jomfrutur 16.desember 2018 fra Port Everglades i Fort Lauderdale, og vil seile innom Puerto Rico, Jomfruøyene og St. Maarten på sin første tur. Skipet vil seile syv-netters østlig og vestlig rute i Karibia.

I går, 13.mars, ble det åpnet opp for bookinger, og jomfruturen er nesten utsolgt allerede. 

På Jomruøyene Foto: Torild Moland

På Jomfruøyene venter krystallklart vann og langstrakte strender. Foto: Torild Moland.

Det vil totalt komme fire skip i Edge-klassen, som alle skal sjøsettes innen 2022. Celebrity Edge i 2018, Celebrity Beyond våren 2020, så ett i 2021, og ett i 2022.

Teknologi

Teknologi har hatt mye å si når det gjelder utformingen av det nye skipet.

I tillegg til at det er det første cruiseskipet som fullstendig har blitt designet i 3D, vil gjestene blant annet kunne bruke smarttelefonen sin som nøkkelkort, til å skru av og på lyset på rommet, og bestille alt fra utflukter og yogatimer til drinker og frokost på senga.

LES OGSÅ: VI HAR TESTET VERDENS STØRSTE CRUISESKIP

Alt dette fra en app du kan laste ned på forhånd.

Celebrity Edge er det første cruiseskipet som fullstendig har blitt designet i 3D. Foto: Mari Bareksten

Celebrity Edge er det første cruiseskipet som fullstendig har blitt designet i 3D. Foto: Mari Bareksten

”The Retreat”

Det er mange luksuriøse elementer om bord. Boblebadene på dekk er formet som martini-glass, sengene er infusert med eukalyptus og en av restaurantene vil kunne forflyttes til forskjellige dekk, og ligge utenfor selve skipet.

Det magiske teppe: en plattform som vil ligge utenfor selve skipet, og som er på størrelse med en tennisbane. Den kan forflyttes fra nedre til øverste dekk, og vil fungere både som en innskipningsstasjon, og som restaurant. Illustrasjon: Celebrity Cruises

Det magiske teppe: en plattform som vil ligge utenfor selve skipet, og som er på størrelse med en tennisbane. Den kan forflyttes fra nedre til øverste dekk, og vil fungere både som en innskipningsstasjon, og som restaurant. Illustrasjon: Celebrity Cruises

12 prosent av skipets rom vil være suiter.

1489363983_SuiteSunDeck1_illustrasjon Celebrity Cruises

Soldekket som gjester med suite kan benytte. Illustrasjon: Celebrity Cruises

De som bor der vil ha tilgang til det som blir kalt «The Retreat» – et eksklusivt område med privat basseng, Michelin-mat og design riktige fellesområder.

BOBLER OG CRUISE I FRANKRIKE

De to aller mest luksuriøse suitene ligger rett over kapteinens bro. Det vil si at gjestene som bor der har bedre utsikt enn kapteinen.

Men det synses Edge-kaptein Costas Nestoroueis er helt greit.

– Det er gjestene som er de viktigste, sier han og ønsker velkommen om bord fra 2018.

Kaptein Costas Nestoroueis gleder seg til å ta i mot gjester om bord i det nye skipet Celebrity Edge fra desember 2018. Foto: Mari Bareksten

Kaptein Costas Nestoroueis gleder seg til å ta i mot gjester om bord i det nye skipet Celebrity Edge fra desember 2018. Foto: Mari Bareksten

Noen elementer som vil være med på skipet:

  • Smarttelefon-teknologi som å bruke telefonen som nøkkelkort, dimme lysene på lugaren, bestille drinker via en chattebot, planlegge og booke utflukter etc.
  • En takterrasse-hage i hvor man vil vise filmer på storskjerm, og servere drinker og mat.
  • En fire kilometer lang utendørs joggeløype.
  • Det magiske teppe: en glassveranda som vil ligge utenfor selve skipet, og som er på størrelse med en tennisbane. Plattformen kan forflyttes fra nedre til øverste dekk (dekk 16). Denne plattformen vil fungere som en innskipningsstasjon, men også som restaurant.
  • Ca. 23 meter (25 Yards) langt svømmebasseng og martini-formede boblebad
  • Kunstinstallasjoner
  • Cabanas med sjøutsikt
  • Solsenger i retning havet
  • Flere singelrom
  • Skipet vil seile 7 netters østlig og vestlig rute i Karibia.
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN