Gaustatoppen

Gaustatoppen ved Rjukan er en av Norges mest tilgjengelige topper, der barna kan gå mesteparten av turen selv fra de er ganske små. Med start på Svinero tar det bare et par timer å komme til topps, men belønningen er stor: Fra toppen kan man se en sjettedel av Norge på en god dag! Her finnes også en kafé, som er perfekt for en velfortjent godbit på toppen. Totalt er den 5 kilometer én vei og tar rundt 4-5 timer å gå tur/retur. Inne i fjellet går det også en heis, og man kan dermed jukse litt og ta banen enten opp eller ned.

Gaustatoppen er en tilgjengelig tur også for de minste. Om man ønsker kan man også ta heisen inne i fjellet. Foto: Ida Anett Danielsen

Galdhøpiggen                                                               

2469 meter. Høyere kommer du ikke i vårt langstrakte land. Stort finere får du det heller ikke. Galdhøpiggen er ikke bare Norges høyeste topp, men faktisk det høyeste du kommer i hele Nord-Europa. Morsomt å krysse av på listen for både store og små. På toppen skinner sola fra skyfri himmel denne dagen, og utsikten strekker seg langt over Jotunheimen og inn i fjellets blåner. Heldagstur, og husk varme klær!

Toppen av Norge i strålende sol – bedre blir det ikke! Foto: Ronny Frimann

Dovrefjell

Dyr, natur og lærerike opplevelser: En dag på moskussafari på Dovrefjell er ikke så annerledes enn en dag på savannen i Afrika. Med unntak av været, da. Det kan ta flere timer å gå inn til moskusen. Men belønningen, den er imponerende – en voksen moskus kan bli 2,5 meter lang og 1,5 meter høy, og den kan veie opp til 450 kg! Skikkelig eksotisk!

Moskusen er et av våre mest eksotiske dyr – og morsom å få øye på. Foto: Ronny Frimann
LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN