Nye, trendy overnattingssteder

Til tross for den pågående pandemien har det skjedd mye nytt og spennende i Sverige det siste året, spesielt når det kommer til nye overnattingssteder. Blant de mange nykommerne er det særlig mange unike overnattinger ute i det fri – fra stressreduserende glasshytter til arkitektoniske skogshytter og bærekraftige glampingtelt ved vannet. Men man trenger ikke være friluftsentusiast for å trives på et av Sveriges nye overnattingssteder, det er også flere urbane designhotell blant nyhetene – med både takterrassebarer, smakfulle restauranter og basseng.

Nytt treningshotell 

UPPLANDS VÄSBY

Foto: TEN Hotel

TEN HOTEL er et helt nytt hotellkonsept som åpnet utenfor Stockholm midt mellom sentrum og Arlanda i vår. Her er det elegante rom i skandinavisk stil, et stort treningssenter innredet av Casall PRO og Matrix Fitness og en sunn café. Hørt om den trendy sporten padel – en racketsport som kombinerer tennis og squash? Rett ved siden av hotellet ligger Ultimate Padel, et treningsanlegg med 18 padelbaner og saunaer. Et perfekt hotell for aktive turister. 

Mer info: Dobbeltrom fra kr 695, inkludert inngang til treningssenteret. ten-hotel.com

Flytende spa 

HARADS, NORRBOTTEN 

Foto: Arctic Bath

På en elv i regionen som ofte omtales som «Europas siste villmark» ligger Skandinavias hotteste nye spahotell – som tok imot sine første gjester i januar 2020. Arctic Bath nord i Sverige er et flytende spahotell bygget med bærekraftige prinsipper. Designet til den runde hovedbygningen er inspirert av elvens tømmerfløtehistorie, og taket er konstruert med et virvar av spisse tømmerstokker. Her kan gjestene nyte avkjølende bad under midnattssolens magiske lys mellom øktene i badstuene og bo i arkitektoniske hytter, enten flytende eller på land. Bjørnesafari, guidet kajakktur, fiske under midnattssolen og matturer er blant aktivitetene om sommeren. 

Mer info: Hytter fra kr 5900 inkl. frokost, spa, morgenkåpe og spaprodukter. arcticbath.se

LES OGSÅ: NORGES HAMPTONS

New York i Sverige 

VÄSTERÅS

Foto: The Steam / Andreas Sundgren

Takterrasse med basseng, interiør som tatt ut av et hipt hotell i New York, sommerlunsj med gode venner og servitører i sikspens er noe av det som venter hvis du sjekker inn på trendhotellet The Steam i Västerås. Mursteinsvegger, fløyelssofaer og store lysekroner skaper følelsen av å være i en metropol. Hotellet er noen få år gammelt, men sommerprogrammet er nytt, blant annet med et sommerlunsjkonsept i orangeriet – et steinkast fra innsjøen Mälaren. På The Steam venter både Pool Club, takterrassebarer, restauranter med internasjonalt snitt, leskende drinker og fritidssysler som shuffleboard, karaoke og utekino. Perfekt erstatning for en storbyweekend i New York, kun en time fra Stockholm eller fire timer med bil fra grensen til Norge. 

Mer info: Rom fra kr 1100. Dagspass til Pool Club fra kr 295. steamhotel.se

Nye 72-timers hytter 

DALSLAND 

Tidenes beste morgenkaffe? Det er umulig å stå opp med feil bein i denne glasshytta. Foto: Paul Hughson

Glasshyttene i den naturskjønne regionen Dalsland har tatt glamping til et nytt nivå. Her loves hvilepuls på 72 timer. De unike hyttene er et resultat av et forskingsprosjekt gjort i samarbeid mellom stressforskere og turistbyråene Visit Sweden og Västsverige. De første ble bygget i 2017, og i år utvides tilbudet med fire nye hytter, to som skal stå hos Dalsland Aktiviteter og to nye ved Erikson Cottage. Ifølge forskning er tre døgn nøyaktig den tiden vi behøver for å omstilles til et nytt miljø. Sjekker du inn i en 72-timers hytte får du oppleve svensk natur på sitt beste; forfriskende morgenbad, fiske, fotturer og bålkos er alt godt for kropp og sjel. 

Mer info: Overnatting i 72 timer med fullpensjon hos dalslandsaktiviteter.se kr 4995.

LES OGSÅ: 72 TIMER MED HVILEPULS

Hotell med utsikt

HELSINGBORG 

Foto: Nordic Choice Hotels

Det splitter nye Clarion Hotel Sea U åpnet endelig sine dører i februar tidligere i år, med fokus på både design og mat. Her er det oppvarmet basseng på taket, yogastudio, kunstutstillinger og takterrassebar med utsikt over den smaleste delen av Øresundstredet mellom Sverige og Danmark. Dette hotellet passer også for gastronomer. Restauranten AMA Nikkei mikser to av verdens beste kjøkken når de blander japanske og peruanske smaker, lagd med lokale råvarer. Samme restaurant har også en livlig og delikat brunsj hver søndag.  

Mer info: Dobbeltrom fra kr 1080. nordicchoicehotels.se

Bo på din egen lille øy 

GREBBESTAD 

Foto: Skjærgårdsidyllen Kayak & Outdoor

Den svenske skjærgården utenfor Grebbestad er kjent for sitt karrige landskap med bitte små øyer og øde holmer. Nå kan du til og med leie din egen øy. Aktivitetsselskapet Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor står bak det nye overnattingsstedet The Island Studio. De leier i tillegg ut både kajakker og padlebrett, og arrangerer guidede kajakkturer. Det unike overnattingsstedet på øya Långaskäret tar kun imot to gjester av gangen, og de kan velge mellom å padle ut selv eller å bli kjørt med båt. Oppholdet inkluderer hjemmelagd frokost, skalldyrsmiddag, guidet båttur, morgenkåper og transport ut til øya. Ekte øy-idyll!  

Mer info: 5000 kr per person, bookingen åpner 1. juni. skargardsidyllen.se

LES OGSÅ: VINTERPADLING I SVERIGE

Lykkelig glamping

VÄRMLAND 

Foto: Hippie Camp / Roger Borgelid

Bare navnet på det nye glampingkonseptet i Värmland gjør en glad! Happie Camp består av 12 ulike glampingtelt fordelt på tre naturskjønne steder rett ved vannet. Canvasteltene er alle innredet i en naturlig, skandinavisk stil, med en deilig dobbeltseng og dynetrekk av merinoull. Gjestene kan også bestille kulinariske pakker av plantebaserte gourmetmåltider. Maten kan tilberedes på bålpannen utenfor glampingteltet. Som et tiltak for å ta vare på naturen har Happie Camp kun åpent i 80 gjestedøgn per telt i 2021. Bærekraftig glamping på sitt beste!  

Mer info: En natt fra kr 3000. happiecamp.com

Selvforsørgende gårdshotell  

SKÅNE

Foto: Weinberg hotell

Skåne er kjent som Sveriges Provence, med vingårder, slott og grønne enger. Nå har den naturskjønne regionen fått et helt nytt gårdshotell; Weinbergs Farm Hotel på Idala gård. 

Her bor man blant drueklaser og ripsbusker, og har tilgang til både svømmebasseng og lokalmat. Alle de 12 rommene på det landlige hotellet har unik design, med ulike tapeter, farger og innredning. I år starter hotellet også med egen grønnsaksdyrking, og planen er at de skal være selvforsynt innen tre år. De åpner også gårdsbutikk i juni, der de vil selge grønnsaker, blomster, honning og marmelader – alt lagd på gården. 

Mer info: Rom fra kr 1500. weinbergs.se

Hytter i skogen 

HJO, VÄSTRA GÖTALAND

Foto: Inforest

Inforest er et helt nytt overnattingskonsept ved Vätterns vestre bredd, en time nord for Jönskoping. Det er paret Jesper og Petra Uvesten som er gründerne bak Inforest og motivasjonen har vært å formidle skogens evne til å få folk til å slappe av. I løpet av 2020 satt de opp tre såkalte «tiny houses» i skogen utenfor den lille byen Hjo. Hyttene er innredet i moderne stil og bygd svært bærekraftige, med solcellepanel og minimalt med klimaavtrykk. Og hvis skogens ro ikke er nok er det både fotturer og fiskemuligheter i området. Men å nyte naturen i behagelige rammer er altså hovedattraksjonen. 

Mer info: Pris fra kr 1450 per natt. Maks 4 pers per hus. inforest.se

LES OGSÅ: SKANDINAVISKE SOMMERNYHETER

Nyoppusset designhotell 

GØTEBORG 

Foto: Hotel Riverton

Det familieeide designhotellet Riverton i sentrum av Gøteborg var ferdig med en to år lang renoveringsprosess i desember 2020, og prislappen ble på over 220 millioner svenske kroner. I tillegg til sin nye drakt har hotellet fått 24 helt nye rom, inkludert fem luksuriøse penthouserom hvor terrassen har utsikt over Gøteborg havn. Hotellet har også en stilig takterrassebar, en spaavdeling som kan minne om et romersk bad og to restauranter. Her kan man senke skuldrene midt i byen! 

Mer info: Dobbeltrom fra kr 1500 per pers. Booker man direkte med hotellet får man gratis inngang på spa og en velkomstdrink. riverton.se

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ VAGABOND REISELYST HER! 
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN