Dette er den tredje rapporten fra familien Engebretsen med sønnene William og Matteus i spissen, og mor og far Miriam og Henning som sporty henger med til Liseberg og Skara Sommarland.

Bli testreiser du også! Se her!

En fest varer vel tre dager til ende? Vel, vår famileferiefest gjør i alle fall det!
I dag har solen bare lurt bak skyene, og aldri tittet helt frem. Derfor var det flott at vi konsentrerte oss om vannparken i går, og kunne nyte alt annet moro i dag. Vi tok en sightseeing på egen hånd, og hoppet på Sommarlandståget. Det var en trivelig rundtur for stor og liten, og man får et godt overblikk over alt som må prøves.

Familiemoro: Hele familien i avslappet positur før berg- og dalbanen "Tranen" får opp adrenalinet. Foto: Testpanelet

Familiemoro: Hele familien i avslappet positur før berg- og dalbanen «Tranen» får opp adrenalinet. Foto: Testpanelet

Adrenalin på 1-2-3

Klar, ferdig, gå: Matteus i full konsentrasjon på gokartbanen for de minste. Foto: Testpanelet

Klar, ferdig, gå: Matteus i full konsentrasjon på gokartbanen for de minste. Foto: Testpanelet

Gokart stod selvfølgelig høyt på ønskelisten hos Matteus og William, og de lot seg ikke be to ganger da de fikk åpne friskt med noen runder på asfalten.

William strakk seg akkurat over 135 cm og fikk kjøre Imola 2000, en gokartbane som fikk opp pulsen på 1-2-3! Matteus var storfornøyd med Junior Indycart, som er en super bane for de som har passert 120 cm. Og selvfølgelig er det også et alternativ for de store barna også: Pappa Henning fikk lekt seg på Formula Indycart , hvor høydekravet er over 160 cm.
Positivt var det også at prisen på gocart er 20 kroner, og gratis for de minste. Slett ikke verst!

Følg også familien som tester familieparker i Øst-Sverige

Mye forskjellig på menyen

Man blir rett og slett skrubbsulten av å være på racerbanen, så neste stopp føltes helt naturlig i Saloonen i westernbyen. Når man er midt i Sommarland, er seks og åtte år, og egentlig skulle vært høyt og lavt, passer det utmerket at maten er kjapt og enkelt levert!
Vi har i løpet av dagene her testet tre av restaurantene, og dermed spist både burgere, mexicansk og thai.
Vi snuste oss også frem til en trivelig piknikplass ved Karpesjøen, hvor grillene var i gang fra kl 12 til 17. Her var det også mulig å sitte under tak om værbestillingen skulle feile.

Supert stupeshow

Nederst i vannparken fant vi noe spennende for hele familien, et show som heter Wild Style – et actionfylt og forrykende stupeshow! Vi satte oss ned, og ble raskt revet med i handlingen, barna satt som tente lys, og vi voksne holdt nesten pusten.
Artistene var en gjeng våghalser av dimensjoner!

Takk for oss: Hit kommer vi mer enn gjerne tilbake! Foto: Testpanelet

Takk for oss: Hit kommer vi mer enn gjerne tilbake! Foto: Testpanelet

Svinger seg: William henger i linbanan. Foto: Testpanelet

Svinger seg: William henger i linbanan. Foto: Testpanelet

Vi vil tilbake

Pulsen måtte jo selvfølgelig få enda et oppsving i dag også, så vi lot Tivoliet ta oss med på eventyr. Berg og dalbanene «Tranen» og «Gruvbanan» lot oss få karusellsveisen tilbake, og «Newton» med sitt 12 meters vannfall, sørget for at vi fikk hylt og jublet litt. Her fikk vi en god dusj og sommerfugldans i magen!

Vi voksne lot oss ellers ikke helt imponere av tivoliet, men barna var stort sett fornøyde.
Ellers kan vi melde om et utrolig hyggelig personale og en ren og pen park. Det virker som at Skara Sommerland satser på å ha et tilbud til hele familien. Vi synes de har klart det bra, og de scorer så høyt at vi vil komme tilbake igjen – allerede i år!

Til hovedsiden