I Kenya venter både flotte naturlandskap og dyreopplevelser. Foto: Magical Kenya

I Kenya venter både flotte naturlandskap og dyreopplevelser. Foto: Magical Kenya

Nok en gang har vi en fantastisk reise å gi bort til en av våre heldige lesere, som får ta med seg hvem han eller hun vil på en ukes tur til magiske Kenya. Underveis på turen får du blogge på nettsidene til Norges største reisemagasin, og etterpå får du en oppsummering på trykk i magasinet.

MELD DEG PÅ HER – FRISTEN ER UTE

Safari i fokus

En ting er sikkert – dette blir en uforglemmelig opplevelse med løver på savannen i soloppgang, fottursafari blant sjiraffer på dagtid og helt spesielle minner som skylles ned med en sundowner på kvelden.

Mange glemmer at Kenya også har en lang og flott kyst mot Det indiske hav, med fine sandstrender og dykkemuligheter. Derfor blir det også tid til noen late dager på en solseng, og ganske sikkert en snorkeltur eller to for å se på livet under vann også.

Turen gjelder for to personer og inkluderer flyreise med KLM, overnatting og mat på lodgene. Flybillettene gjelder fra alle de sju byene KLM flyr fra i Norge; Oslo, Torp, Bergen, Trondheim, Stavanger, Ålesund og Kristiansand. I tillegg får vinneren en flott gavepakke fra Japan Photo til en verdi av 10.000 kroner!

japan photo gave
Program for reisen

DAG 1: NAIROBI

Fly fra Norge med KLM, som er medlem av Skyteam, til Nairobi. Her blir det først en natt på hotell i Nairobi med frokost før ferden går videre til safariland.

DAG 2: NAIROBI – AMBOSELI

Det er nå det virkelig begynner. Dagen starter med en kjøretur til safariparken Amboseli (ca. 4 timer), som er spesielt kjent for sine store flokker med afrikanske elefanter. I tillegg er det gode sjanser for å se både gnu, sjiraff, afrikansk løve, aper, sebra, hyener og antilope! Nasjonalparken Amboseli er en av Kenyas mest besøkte safariparker, kun slått av enda mer kjente Masai Mara, men har like mange spennende dyr. Og så er det færre folk her, så du får i tillegg safariopplevelsene litt mer for deg selv.

Man vet aldri hva man opplever på safari. Plutselig hilser til og med selve majesteten på. Foto: Ronny Frimann

Man vet aldri hva man opplever på safari. Plutselig hilser til og med selve majesteten på. Foto: Ronny Frimann

Etterpå sjekker dere inn på lodgen Amboseli Serena. Etter lunsj blir det ettermiddagssafari og mer dyrespotting (husk å ta med kamera!), før det blir middag og koselig kveldstund på lodgen.

Bli med og hopp med masaiene! Foto: Mari Bareksten

Bli med og hopp med masaiene! Foto: Mari Bareksten

DAG 3: AMBOSELI – TSAVO WEST

Først ut er morgensafari, etterfulgt av et besøk til en masai landsby for å se hvordan de lever. Masaiene er det afrikanske nomadefolket og er kjent for sin spennende kultur og fargerike stammeklær. Kanskje får du også muligheten til å bli med å hoppedanse som en ekte masai!  Turen går så tilbake til lodgen for frokost og utsjekk. Herfra kjøres dere videre til Tsavo West og lodgen Kilaguni.

Her blir det først lunsj før det bærer ut på ettermiddagssafari i herlige Tsavo. I likhet med Amboseli er Tsavo, og spesielt nasjonalparken Tsavo West, en av Kenyas største og mest populære safariparker. Parken er over 9000 kvadratkilometer, og er kjent for sitt rike dyreliv, det magiske landskapet, Mzima Springs og muligheter for fjellklatring – for å nevne noe. Tilbake igjen på lodgen blir det middag og tid for en sundowner om man vil.

DAG 4: TSAVO WEST

I dag tilbringes dagen på safari i Tsavo West og det er på tide å speide etter blant annet svarte neshorn, afrikansk leopard og Masailøve, som parken er kjent for. Ellers finnes det også flodhest, Masaisjiraff og kuantilope. Det blir også tid til et besøk til Mzima Springs som er kjent for sitt krystallklare vann som renner ut av lavasteinene.

Det blir tid for herlige dager på savannen. Foto: Magical Kenya

Det blir tid for herlige dager på savannen. Foto: Magical Kenya

DAG 5: TSAVO WEST – MALINDI

Snorkleparadiset Malindi er like spennende under vann som over. Foto: Magical Kenya

Snorkleparadiset Malindi er like spennende under vann som over. Foto: Magical Kenya

Det er på tide å vende snuten mot kysten for noen dager på de herlige, kritthvite strendene i Malindi. Swahilikysten er ellers kjent for sin blanding av indisk, arabisk og afrikansk kultur, og deres innflytelse har smeltet sammen i både musikk, mat og språk i en spennende miks. Her skal dere bo på flotte Medina Palms, en avslappende resort med flotte fasiliteter. Skikkelig luksus!

DAG 6: MALINDI

Det blir pause fra både sol og safari, for i dag blir det utforsking av historisk art. Dere blir hentet og kjørt til de historiske Gede-ruinene –  etterlevninger av en Swahiliby fra 1200-tallet. Tilbake på hotellet blir det ettermiddagscruise på Mida Creek.

DAG 7: MALINDI

Dette er dagen for badenymfene. I dag står nemlig snorkling og delfin «watching» i fokus. For Malindi er like spennende under vann som over. Korallrevet, og dets yrende liv, ligger kun rundt 300 m fra strandkanten og er klart for utforsking med snorklemaske og svømmeføtter. Ellers er kysten her kjent for gode fiske– og surfemuligheter. Eller man kan bare nyte dagen langflat på stranda.

Om man ønsker kan dagene i Malindi også tilbringes langflat i solen her. Foto: Magical Kenya

Om man ønsker kan dagene i Malindi også tilbringes langflat i solen her. Foto: Magical Kenya

DAG 8: MALINDI – NAIROBI – Norge

Etter flotte dager med både safari og strand er det tid for utsjekk fra Medina Palms og hjemreise til Norge.

Med forbehold om endringer i programmet.

Høres det fristende ut, og lyst til å teste lykken?

MELD DEG PÅ HER – FRISTEN ER UTE

Påmeldingsfrist 15. februar 2017. 

Avreise vil bli en gang før april 2017, etter avtale med turoperatøren og Magasinet Reiselyst.

MER INFO OM TESTREISER

Du må sende en daglig blogg fra turen din, så lesere hjemme i Norge kan følge med på reisen. Når du er hjemme igjen skal du også skrive en oppsummerende artikkel som kommer på trykk i Magasinet Reiselyst! For fulle betingelser les HER

Reisen arrangeres i samarbeid med Ditt Afrika, Magical Kenya og Japan Photo.

 

logoer_alle

ALT OM TESTREISER
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN