REISESKAM 

Hytteskam ble et tidlig begrep etter at regjeringen innførte det mye omtalte hytteforbudet, men nå er det mer snakk om reiseskam. De som har valgt å vende blikket utover igjen, hoppe på et fly med munnbind og sette kursen mot Europa har blitt møtt med både avsky og netthets. Har du reiseskam? 

QUARANTINI 

Det er ingen tvil om at Vinmonopolet har gått bra det siste året. Quarantini er et ordspill på drinken Martini, og om du vil ha den «shaken eller stirred» må du fikse selv i din egen lille karantenebar. Utrykket kan også brukes om andre drinker. 

FLYSAVN 

Rekk opp hånda de som savner å fly? Det siste året har begrepet flysavn erstattet ord som flyskam og det er nok mange – inkludert oss – som vil sette ekstra stor pris på flymat, mini-vinflasker og «In-flight entertainment» i fremtiden. 

KORONAFAST 

Siden mars har vi lest om flere nordmenn som har vært koronafast, altså ikke kommer seg hjem på grunn av korona. Land går ut og inn av grønne, gule og røde soner og har du for eksempel vært i kontakt med noen som på et senere tidspunkt får påvist korona kan man ende opp med å måtte sitte i karantene selv i såkalte grønne land – og dermed bli koronafast. 

LES OGSÅ: FRA FJELL TIL FJORD

ZUMPING

Hvordan slå opp med kjæresten i karantene? Via Zoom vel! Tidligere har det å bli dumpet via tekstmelding blitt ansett som feigt, men å dumpe noen gjennom en videoapp kan vel kategoriseres i samme klasse. 

FOTKLEM 

Vi har sett mange alternativer til den gode gamle klemmen og håndhilsning de siste månedene. Et vennlig nikk, albue mot albue eller et halvkleint vink er noen alternativer, men nyordet som har utmerket seg mest må vel sies å være fotklem. Oppskriften er enkel: strekk frem den ene foten og håp at den du hilser på ikke har podofobi (fobi mot føtter).

LES OGSÅ: SYKLING PÅ SNØ
LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN