«Streetfood», eller såkalt gatemat, har de siste årene blitt mer og mer populært. Selv i byer som tidligere var kjent for sin fine dining og Michelinstjerner har kokkene fått mer fokus på gatemat fra traller og servering fra hull i veggen. Også i Oslo har det dukket opp flere foodtrucks rundt om i byen. Og det er ikke så rart – for det er jo både kjapt, det er billig og det er forferdelig godt! Og vi snakker ikke bare om pølse og kebab.

CNN har nylig kåret verdens 23 beste byer for å meske seg i gatemat, og topp 10 ble:


1. Bangkok, Thailand
– prøv blant annet den friterte muslingpannekaken hoy tod nai mong.

2. Tokyo, Japan – kjent for å grille friske grønnsaker på spesialkull og selvfølgelig sushi.

3. Honolulu, Hawaii – Her er Poke, en slags rå fiskesalat, og food trucks med ferske reker største spesialitet.

4. Durban, Sør-Afrika – best kjent for ulike curries.

5. New Orleans, Louisiana – prøv blant annet en muffuletta-sandwich fra Central Grocery.

6. Istanbul, Tyrkia – den mest typiske tyrkiske gatematen er simit, en krysning mellom en bagel og en pretzel.

7. Hong Kong – byens beste cheong fun, kokte risruller dyppet i soya, sesam og hoisin saus, får du visstnok hos Hop Yik Tai i 124 Lam Street.

8. Paris, Frankrike – Crepes, crepes, crepes. NAM!

9. Mexico City, Mexico – Tacotraller og tacotrucks, av den ekte, mexikanske varianten!

10. Marrakech, Marokko – Alt fra ferskpresset juice til sneglesuppe, sauehoder og tradisjonspannekaken Meloui.

Kilde: CNN. Se hele listen på edition.cnn.com

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN