Kroatia er kalt både «mini-Toscana» og «landet med de tusen øyer».

Begge deler er like sant.

Det er faktisk over tusen øyer langs den 4800 kilometer lange kystlinjen, og den nordlige delen av kysten er sterkt preget av å ha ligget under romersk/venetiansk styre.

Det gjenspeiles i mat, arkitektur og kultur – også ute på øyene.

På den golde øya Pag lages Kroatias beste ost, en smakfull hardost som minner om parmesan.

Les også om klassisk middelhavscruise HER

Inne på Istriahalvøya finnes både trøfler og vingårder, og olivenlundene bugner av solmodne godbiter.

I løpet av et femdagers cruise rekker du det hele, å hoppe fra Lonely Planet-favoritten Rab til osteøya Pag og himmelsk vakre Mali Losinj.

For ikke å glemme sykkelturer blant olivenlunder, spise is i trange gater og nyte herskapelige måltider både om bord og på koselige restauranter i land.

Øyhopping er den perfekte måten å oppdage øyriket Kroatia på.

Tilbake til hovedsiden