Venninnene Trude og Charlotte angrer ikke på at de tok sjansen og dro på interrail. Foto: Privat

Venninnene Trude og Charlotte angrer ikke på at de tok sjansen og dro på interrail. Foto: Privat

De hadde reist en del sammen tidligere, men ønsket å dra på en lengre tur hvor de kunne oppleve så mye som mulig, på rimeligst mulig måte. Da ble interrail løsningen. Penger ble spart og guidebøker kjøpt inn, og det tok ikke lang tid før jentene var klar for fire uker på skinnene.

  Vi valgte å dra på interrail fordi det var en reisemåte ingen av oss hadde prøvd før, og en mulighet til å få oppleve utrolig mange steder på kort tid!, forteller Charlotte. 

For å unngå å toge gjennom deler av Nord-Europa, tok de like gjerne fly ned til Barcelona og startet derfra. Deretter gikk turen gjennom Frankrike og Italia, før de dro innom blant annet Budapest, Bratislava og Praha på veien opp igjen. Reiseruten hadde de planlagt grovt på forhånd, men noen stopp ble byttet ut til fordel for andre underveis på turen.

– Interrail er jo en sosial reisemåte, og man møter ofte mange åpne og reiselystne sjeler som man kan ta følge med et stykke på veien, bli anbefalt steder av eller utforske byer sammen med, forklarer Fosse.

INTERRAIL: RYGGSEKKFAMILIEN

Livet på hostell

Som de fleste andre interrailere reiste jentene på budsjett. Jentene sov på alt fra 4- til 16-mannsrom på hosteller, og det ga varierte erfaringer.

– Et hostellrom med 16 personer kan være ganske slitsomt, ler Charlotte. Det kan bli litt mye noen ganger, men jeg opplevde det også som spennende og annerledes på en positiv måte, fortsetter hun. 

Som regel var det enkelt å finne bosted da de ankom nye steder, men noen ganger hadde det vært lurt å bestille på forhånd.

– Vi ankom Barcelona en fredags kveld i juni og trodde vi bare kunne tusle til nærmeste hostell og få rom for natten… Den gang ei! Vi måtte innom ganske mange hosteller før vi var heldige og fikk de siste ledige sengene, sier Charlotte.

INTERRAIL: TOGENTUSIASTENE

Nye planer

Selv om jentene erfarte at interrail kan være en slitsom måte å reise på, med nye bæring av bagasje og inn- og ut-gåing av hosteller, er de klare på at en ny tur står høyt på lista. Blant annet drømmes det om å utforske mer av Øst-Europa eller en to-ukers rundtur i Italia. Det beste med å dra på interrail var ifølge Charlotte at de hele tiden ankom nye steder.

Glad turist i Barcelona. Foto: Privat

Glad turist i Barcelona. Foto: Privat

– Vi gikk av toget med like stor spenning og glede hver gang – nysgjerrige på hva stedet hadde å by på og hva vi kunne finne på den tiden vi hadde der, forteller hun.

  Og hvis man ønsker kan man jo ta nattog og våkne opp i og oppleve en ny by eller et nytt sted hver dag.

LES OGSÅ: EUROPA PÅ SKINNER
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN