– Velkommen til Åre Igloo, sier ekteparet Håkan Hising (64) og Katarina Lidberg (39) og serverer oss et glass sprudlevann med noe attåt: lokal ost og pølser fra stjernerestauranten Fäviken Magasinet som ligger en halvtime unna.
Vill idé
I 17 timer skal vi være ute. Det blåser og er surt, og gradestokken viser åtte minus. Men inne i igloene er det varmere, og ikke minst lunt. Ekteparet startet hotellet på toppen av Åreskutan i 2013. Begge hadde erfaring fra turisme og ville starte noe sammen. De skrev ned 15 forslag på en lapp, og endte opp med å gå for den villeste idéen. Håkan satte i gang med å bygge igloene av natursnø, som siden har huset gjester fra hele verden.
LES OGSÅ: SPEILBLANK VINTERMORO
Mat som varmer
Etter aperitiff og innkvartering er det tid for middag.
– Vi serverer alltid mat som varmer, sier Håkan og ramser opp hva vi skal få servert: Suppe med røye, fondue med lam og okse og flamberte pærer.
Og med reinsdyrskinn under rompa og lokalt mikrobrygg innabords, får vi varmen fort. Etter middag er det tid for boblebad. Det er nemlig viktig å legge seg varm og god.
STOR TEST AV NORGES BESTE SKISTEDER
Natt i en iglo
Dobbeltsengen av snø har madrass, reinsdyrskinn og soveposer som tåler kulda godt. Vi trekker luene godt over ørene og trekker soveposen godt igjen, spente på om vi klarer å sove en hel natt. Den kramme snøen som omringer oss stenger all lyd ute.
– Jeg har aldri sovet så godt, sier romkamerat Linn når Håkan kommer inn med to kopper te neste morgen.
Vi har sovet uavbrutt i 11 timer. I fire minus! Kulde og frisk luft gjør visst susen for søvnen.