1 UT.no

Appen til Den Norske Turistforeningen (DNT) inneholder oppdaterte kart med merkede ruter og tusenvis av turforslag, og baserer du det på din stedslokasjon, får du opp tips til nærområdet ditt. Turene har som regel blitt lagt inn av erfarne turgåere, med fargekoder etter vanskelighetsgrad, og gjelder for både fotturer, sykkelturer og padleturer m.m. Man får også oppgitt lengde på turen og hvor lang tid det vil ta å gå, og du kan søke etter steder og hytter i nærheten. Tips: Finner du en ny turfavoritt, husk å lagre den!

For iPhone/ Android
Pris: Gratis

2 iSikte

Turen ut blir som regel morsommere om dere vet hva dere ser og går forbi! Med appen iSikte kan du enkelt peke mobilkameraet fremfor deg, og den forteller hva du ser, om du så befinner deg på fjellet, på en øy eller midt på Karl Johan. I tillegg til å vise deg hva du ser, kan appen fortelle om severdigheter i nærheten og hvor langt unna deg de er. Appen viser deg også hvor langt dere har gått. Nå trenger man altså ikke å lure på hva den fjelltoppen, det vannet eller den store bygningen foran deg heter. Smart!

For iPhone/Android
Pris: 44 kr

3 Topo GPS

Med denne appen får du en fullgod GPS i lomma. For å bruke appen må du ha lastet ned kart (bruk gjerne Statens Kartverk, kjøp tilgjengelig i appen). Appen kan brukes offline, er veldig presis, og gjør det mulig å zoome inn på små detaljer i landskapet. Hjelper deg med å vise din aktuelle posisjon, planlegge ruter, legge til veipunkter og lagre ruter. Perfekt for både fotturer, sykling, seiling, ridning, geocaching og orientering – og masse mer!

For iPhone/Android
Pris: Gratis/ 36 kr

4 Hidden AR

Se troll som slåss, sjøormen plaske i vannet og drager som flyr over himmelen – alt blir litt mer spennende med norsk folketro og sagn! Hidden AR viser deg hvor skjulte historier befinner seg på et kart, men det er ikke før dere kommer frem til stedet der historien fant sted at man vil få se hva som virkelig skjedde. Med såkalt AR-teknologi (norsk: utvidet virkelighet) får du også se skapningene dukke opp på skjermen. Morsom å ha med på fjellturen eller bilferien!

For iPhone/ Android
Pris: Gratis

5 GeoViewer

Last først ned appen, og så gratis kart fra kartverket.no. Kartet er basert på Norge 1:50 000 (de samme som Mitt Turkart) og appen lar deg se eksakt hvor du befinner deg i terrenget. Du kan lagre turer, som du senere kan printe ut, og det finnes også en PC-versjon som gjør det enklere å planlegge. Her får du altså «hele» Norge (og litt av Sverige) rett i lomma!

For iPhone/ Android
Pris: Gratis

6 DNT SjekkUT

Digital gjestebok rett i lomma! SjekkUT-appen gjør det mulig å finne skjulte perler nær der du er. Appen er som UT.no laget av DNT men, fokuset er mer på turer i nærområdet ditt med turposter over hele landet. Du kan sjekke inn digitalt, signere gjesteboken og dele opplevelsen på sosiale medier.

For iPhone/ Android
Pris: Gratis

7 Stolpejakten

Denne er perfekt for alle som trenger litt ekstra motivasjon for å komme seg ut i litt aktivitet! Her gjelder det å finne stolper plassert rundt i de forskjellige kommunene (og akkurat nå holder vi oss til vår egen 😉 ), som man så kan registrere både manuelt og digitalt på mobilen. Etter hvert samler man poeng, basert på vanskelighetsgraden til stolpen, og man kan vinne premier! Appen sies å være tilrettelagt for både unge, gamle, inaktive, funksjonshemmede, rullestolbrukere, syklister og fotturglade – eller de som rett og slett bare ønsker å bli bedre kjent med byen eller distriktet sitt.

For iPhone/ Android
Pris: Gratis

8 Outt

Offline kart som viser merkede stier, og hvor du er i forhold til stien, skiløyper, parkeringsplasser, DNT hytter osv. Appen inneholder også en rekke turforslag fra hele Norge, der du får detaljerte beskrivelser og høydepunkt langs ruten. Du kan også spore dine egne turer og lagre dem i en dagbok eller dele med venner, samt diskutere med andre turglade.

For iPhone/ Android
Pris: Gratis

9 Geocaching

Bli med på verdens største skattejakt! Litt som orientering, men i stedet for kart og kompass bruker man GPS, og leter etter poster eller bokser, kalt «cacher». Finner du en signerer du loggen i boksen, og ligger det en ting oppi kan man bytte den med noe man selv har med. Det finnes «cacher» over hele verden, og mest sannsynlig finnes det flere i nærområdet ditt. Bare søk opp i nærområdet, noter GPS-koordinatene og gå ut og let! Morsomt for både store og små!

For iPhone/ Android
Pris: Gratis

10 Turf

Liker du brettspillet Risk? Men skulle gjerne kommet deg litt mer ut? Da er denne appen perfekt! Her samler man nemlig poeng ved å ta over soner i et bestemt område, og for å ta over en sone må man fysisk komme seg dit. Men om en neste person kommer dit, mister du kontrollen over sonen. Hver omgang varer i en måned, og den som har fest poeng ved månedens slutt vinner.

For iPhone/ Android
Pris: Gratis

11 WhatBird

Hvem er det som synger så vakkert? Som regel er det en fugl, og med appen WhatBird kan du vite hvilken! Den inneholder nemlig lyden til 22 av de vanligste sangfuglene våre, og du får i tillegg info og bilder om hver av dem.

For iPhone/ Android
Pris: Gratis

12 Digital soppkontroll

For alle «foodies» er soppsesongen en perfekt tid å komme seg litt mer ut. Men man skal være sikker på at den er trygg å spise! Med denne appen kan du sjekke soppen din hos soppkontrollærene fra Norges sopp– og nyttevekstforbund ved å enkelt laste opp bilder av soppen du har plukket, så vil en av deres kontrollører gi tilbakemelding på om du kan spise soppen eller ikke.

For iPhone/ Android
Pris: Gratis

Kilder/inspirasjon: aftenposten.no, utemagasinet.no, norskfriluftsliv.no, dnt.no.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ VAGABOND REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN