AktivBackpackerBryllupCruiseEksotiskNaturKulturKuriosaLanghelgLuksusMat og drikkeReis med barnSol og badStorbyØko
Søk

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK

Fem tips til høstferie i Norge

Om høsten er sydenturene på sitt dyreste. Mens Norge kan være på sitt vakreste.

Fem tips til høstferie i Norge

Fjellet i farger. Foto: Innovasjon Norge

TEKST: ZINE travel
Publisert: 24.september 2009 kl 10:34
Sist oppdatert: 25.mai 2010 kl 12:00
Tips MSN Reporter om Fem tips til høstferie i Norge
Søk etter reiser
 

Fullstendig søk Fullstendig søk
Hotell Hotell
Flybilletter Flybilletter

Bli abonnent
KAMPANJE på Magasinet Reiselyst
KAMPANJE på Magasinet Reiselyst
  Les mer
Her finner du sol og sommer!
Her finner du sol og sommer!
Her finner du sol og sommer!
Her finner du de billigste solreisene akkurat NÅ. Mer her
DAGENS FOTOGALLERI
Magiske Peru
Magiske Peru
    Les mer

Reisenyheter » flere nyheter
 
Bli med til Safariens Rolls Royce - Botswana! I ZINE travel nummer 10 kan du også lese om hvor du bør reise i 2011, hemmeligheter i Paris og et nytt alternativ til Kanariøyene.  1.desember 2010 kl 11:38
Nytt nummer: Botswana
- Og bestiller feriereiser som aldri før. Se de mest populære destinasjonene i sommer. 6.mai 2010 kl 10:17
Vi er askeoptimister
Aske fra vulkanutbrudd på Island har ført til at all flytrafikk i Norge er stanset inntil videre. Flyene i gang igjen mandag morgen.15.april 2010 kl 10:54
Full stans i flytrafikken
Her er hotellet som sender menneskelige sengevarmere inn på rommet ditt før du skal sove. 19.januar 2010 kl 07:46
Hun varmer senga di
Her er nordmenns største storbyfavoritter i 2010. Er du enig?15.januar 2010 kl 13:54
De hotteste byene
Mens vinteren herjer over det ganske land, har nordmenn for lengst begynt å tenke sommerferie. Her er sommerens heteste chartermål. 4.januar 2010 kl 09:07
Nå tenker vi på sommeren
Lysten på litt billig luksus? Da bør du se mot Dubai.11.desember 2009 kl 10:31
Dubai på salg
Høst i fjellet
Mange trekker opp i fjellet om høsten. Foto: Anders Gjengedal/Innovasjon Norge Større bilde
Kanopadling
I Nordmarka utenfor Oslo kan du reise på kanotur! Foto: Gina Wigerstrand Større bilde
Brevandring
Ta teambuildinga på isbreen! Foto: Naturopplevingar AS Større bilde
Grotting
En tur i en grotte i Gudbrandsdalen kan vare fra fire til seks timer! Foto: Naturopplevingar AS Større bilde
Flåmbanen
Spektakulær natur er å forvente på en tur med Flåmbanen. Foto: Visitflåm/Morten Brekke Større bilde

FEM ANDRE HØSTFERIETIPS!

1. Fargerikt til fjells:

Den norske fjellheimen er en sikker høst- vinner. Enten dere er fjellgeiter, barnefamilier eller nybegynnere:
En av de mest populære turene er den som går over Besseggen midt i Jotunheimen. Båtene går, så denne turen er det mulig å ta i høstferien, også. En mulighet er å ta buss eller kjør bil til Gjendesheim. Herfra tar dere båt til Memurubu, og så går dere tilbake til Gjendesheim via Beseggen. Fra eggen har dere storslått utsikt over det grønne Gjendevannet og det dypblå Bessvatnet. Denne runden tar fra seks til åtte timer. Turen over Besseggen kan kombineres med andre turer og aktiviteter i Jotunheimen. Les mer: www.visitjotunheimen.com, www.besseggen.com. 

HAR DU ET GODT REISETIPS?
- Del det med oss!

Noen av Den norske turistforeningens hytter legger ekstra til rette for barnefamilier i høstferien. På hyttene Fondsbu i Jotunheimen og Liomseter i Huldreheimen vil det i uke 40 være aktivitetsledere på plass for å aktivisere både små og store: Små toppturer, lek i bekker, maling, naturlek og matlaging vil stå på programmet utendørs, mens det innenfor hyttenes vegger legges opp til roligere aktiviteter.På Gjendesheim ved Gjende i Jotunheimen arrangeres det Turbodager! Også dette spennende og aktive dager for store og små! Les mer: www.turistforeningen.no/fondsbu/activity, www.dntoslo.no/turbo.  

Dere er ingen fjellgeit-familie? Dere ønsker kanskje inspirasjon og informasjon? Turisthytta på Haukeliseter starter i år med et nytt konsept i høstferien: "Nybegynnerfamilie på fjellet". Formålet er at familier som ikke har vært mye til fjells, eller familier med barn som synes at det er kjedelig på tur, kan komme seg ut for å lære om fjellet og kose seg. Kart og kompass, utstyr og bekledning vil stå på ”timeplanen” sammen under turer i fjellet og andre aktiviteter. Les mer: www.haukeliseter.no. 

UTRO NORDMENN
- Les mer


2. Marka til fots, på hjul, til vanns: 
Selv oslofolk trenger ikke reise langt for å oppleve frisk luft i ferien. Marka ligger for byens føtter – året rundt. De fleste bruker marka til dagsturer, men den er mer enn stor nok til lengre turer også! Hva med for eksempel en padletur i Nordmarka? Den klassiske padleruten her går fra Mylla i nord, passerer Katnosa og andre vann før den ender ved Skar eller Hammeren i Maridalen. På denne turen bør dere sette av minst tre dager. Det er bilvei til Mylla, om dere ikke ankommer marka til fots eller på sykkel! Stuene på Bjørnholt og Kikut leier begge ut kanoer og annet utstyr. Til Kikut er det for eksempel ti kilometer fra Sørkedalen og 14 kilometer fra Maridalen. Med et telt i kanoen er dere markas konger på tur. Ellers er det mulig å overnatte på for eksempel Katnosdammen, Kikut og Bjørnholt, men husk å bestille i forveien. Les mer: www.skiforeningen.no, www.kikutstua.no, www.bjornholt.no.
Om hele familien ikke har anledning til å ta høstferie, kan foreldre i akershusområdet sende barna på tur med bestemor! DNTs lokallag i Asker arrangerer fire dagers hytte til hyttetur i Vestmarka for bestemor og barnebarn (fire til seks år). Les mer: www.dntoslo.no/asker. 

FLY RETT I SKIBAKKEN
- Les mer


3. Sammen på glatt is
Potetferiens tid som familiens teambildingsperiode er for de fleste forbi. Men det er fortsatt mulig å utføre et godt stykke lagarbeid i ferien, for eksempel på en isbre! Selv om dere alle blir utstyrt med både tau, isøks og stegjern, kommer dere ikke langt på isen uten å samarbeide. Høsten er for eksempel den beste årstiden på Svartisen. Bodø ligger tre timer unna og er et godt utgangspunkt for en utflukt til den lavest liggende breen i Europa. Dere kan ta en dagstur, eller overnatte om dere ønsker det: I telt, i hytte eller i lavvo. Også i Jotunheimen er det flere isbreer som det går an å begi seg ut på til ut i oktober. For eksempel Smørstabbreen som ligger vakkert til på 1600 meter i Sognefjellet, omkranset av over 2000 meter høye fjell. Og ved Geilo ligger Hardangerjøkulen og breier seg. Les mer: www.nordlandturselskap.no, www.naturopplevingar.no, www.geilo.no. 

PÅ JAKT ETTER EKSOTISKE FERIER?
- Finn inspirasjon her!4. Grotter i Gudbrandsdalen 
Landet vårt er fullt av grotter, som har oppstått ved at vann i løpet av tusenvis av år har vasket bort porøse bergarter, og etterlatt seg hulrom i fjellet, store nok til at vi kan bevege oss inn i dem. Er dere lystne på litt spenning, kan faktisk trauste Gudbrandsdalen være stedet! Dummdalen ved Lom er et av de mange stedene i landet hvor dere kan gå på tur under jorda. Her er en rekke grotter lett tilgjengelig, hvor dere kan oppleve underlige bergformasjoner, stillhet og kraftig elvebrus om hverandre. En tur med fører varer gjerne i fire til seks timer. En dag i grottene kan kombineres med fotturer, brevandring og andre aktiviteter i Gudbrandsdalen og Jotunheimen. Les mer: www.naturopplevingar.no, www.visitjtounheimen.com

UNDERJORDISK EVENTYRFERD
- Les mer


5. Fra fjord til fjells på skinner 
Da ”The Society of International Rail Travelers” lagde en liste over verdens mest spektakulære togreiser tidligere i år, var både Flåmsbana og Bergensbanen inne på den listen. Har du ikke opplevd Flåmsbana før, så vurder det i høstferien! Den er ikke mer enn 20 kilometer lang, men i løpet av turen mellom høyfjellstasjonen Myrdal på Bergensbanen og Flåm stasjon innerst i Aurlandsfjorden får dere oppleve mengder med spektakulær natur: snødekte fjelltopper, gårder i fjellsiden hvor ”ingen skulle tru at nokon kunne bu”, og fossefall i stupbratte skråninger. En tur med Flåmsbana kan kombineres med vandring i fjellet eller å oppleve kystkultur i Flåm. Fra Myrdal stasjon oppe på fjellet er det togforbindelse til både Oslo og Bergen. Les mer: www.flaamsbana.no.Artikkelen kan også finnes i Zine Travel nr. 7 2009.

FLERE HØSTFERIETIPS HER!


HOVEDSIDENWWF bedriftsvenn
Ansvarlig redaktør: Torild Moland  |  Salgsansvarlig: Ronny Frimann 

Besøksadresse: Zine Travel Bispegta 16 0191 Oslo
Telefon: +47 901 22 242  |  E-post: info@zinetravel.no

Copyright © 2014 Zine Travel AS. All rights reserved.
CMS: Nexus Web AS  |  Layout: Euro Media